The Magnettes släpper nytt – och satsar på England

The Magnettes nya singel visar upp ett nytt sound – nu satsar gruppen på England och nytt album.

23 november 2018 08:45

Pajala-grundade The Magnettes, med Rebecka Digervall, Sanna Kalla och Tomas Bäcklund Tuneström i uppställningen, släpper nya singeln "ANX" under fredagen och visar upp ett något nytt sound jämfört med debuten "Ugly Youth".

”ANX är ösig, men typ ambivalent ösig. Den handlar om FOMO (Fear of missing out), att du vill ge dig hän men kan inte. När du känner att du måste hänga med i det alla andra gör men att det inte kommer naturligt för dig", berättar bandet i ett pressutskick.

TV: Trakasserier och tårar på skolturnén för The Magnettes

TV: The Magnettes öser i Texas-solen

Singeln är en försmak på hur kommande album kan låta, som under början av 2019 kommer att färdigställas av trion. Albumet är färdigskrivet på demostadiet och kommer att släppas någon gång under september.

Kommande år kommer i övrigt främst innehålla satsningar på utlandet, där England är huvudspåret. Den 28 februari spelar The Magnettes i London och återvänder för ännu fler spelningar i Storbritannien under maj.

Förrutom en Europa-turné i mars ser sommaren ut att bli hektisk för bandet som, enligt uppgifter till nöjesredaktionen, bland annat kommer göra minst en större festivalspelning i Norrbotten.

LÄS MER:

Nu blir The Magnettes liv till film

Hemligheten bakom Magnettes succé i natt

Stort reportage: The Magnettes väg till historieböckerna

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser