Hemligheten bakom Magnettes succé i natt

The Magnettes gjorde en galen festkväll ännu galnare i Austin-natten. Men hemligheten till livesuccén skapades redan för några år sedan.

18 mars 2018 09:35

Strax efter klockan 06.00 svensk tid startade The Magnettes sin största spelning under hela veckan. Flera hundra tusen människor hade samlats i Austin denna lördag och på Friends bar, mitt i den kokande partygatan 6th street, gjorde bandet - om möjligt – kvällen ännu galnare.

När uppträdandet var över hade Sanna Kalla och Rebecka Digervall deltagit i ett vilt dansgolv, stått på stolar och lånat cowboyhatt ur publiken.

SE: The Magnettes vilda uppträdande på nöjesredaktionens Facebook-sida

Under hela veckan har The Magnettes berört publiken med sin fräcka och utmärkande scenshow, vilket gjort att nya fans har kommit till och även sökt upp bandet för att titta på dem igen. Efter deras officiella gig ville dessutom en representant från Nya Zeeland se till att bandet skapade en karriär där och Elle Exxe som spelade efter dem ville ha dem som förband på en Englands-turné.

– I det här skedet av vår karriär ska vi komma hit, göra bra spelningar och få folk att snacka om det. Och det är det som händer, folk snackar om det på Instagram och Facebook. Vi bygger mycket fanbase, säger Tomas Bäcklund Thuneström.

Och deras explosiva uppträdande är ingen slump. Redan för några år sedan tog Tomas fru Frida Thuneström Bäcklund initiativ till att ge bandmedlemmarna alteregon.

– Jag upplevde att det var så många situationer där de höll tillbaka och såg hinder. ”Blir det för mycket? Är det töntigt?”. Då är det lättare att skita i vad folk tycker om det är någon annan som gör det, en förlängning, berättar hon.

Frisören och sylisten satte sig ner och intervjuade The Magnettes och lät dem hitta inspiration i modetidningar för att skapa var sin karaktär.

– Vill ni bli ikoner måste ni se ut som ikoner, för att man ska känna igen att det där är Magnettes, säger Thuneström Bäcklund.

LÄS MER: The Magnettes väg till historieböckerna

Efter att ha genomfört en gemensam weekend i Överkalix arbetade fram modellen för ”Ugly youth” och deras scenframträdande tog form.

Frontfigurerna Rebecka Digervall och Sanna Kalla blev ”Becka Byrne” och ”Sanna Sultry”. Varandras motsatser och komplement.

– Min karaktär är inte så direkt på utan mer sneaky, skulle hon döda någon skulle hon göra det med gift - och Rebecka skulle ta bazooka, säger hon och skrattar.

På scenen märks det tydligt då Digervall ofta går ut och utmanar publiken, både med blicken och fysiskt medan Kalla skräder fram i ett betydligt lugnare tempo. Tillsammans med Bäcklund Thuneströms stora trumslag i bakgrunden skapas The Magnettes ”obehagliga rum”.

– Jag gillar tanken på att jag är lite stelopererad, lite stel, skev och skakis. Det ska vara intressant att titta på oss vem du än tittar på. Jag säger inget där jag står men jag vill att folk ska fundera på vad fan jag håller på med, säger Tomas Bäcklund Thuneström.

Han är den enda i bandet som inte drar ut i publiken denna kväll och tar eget ansvar över att inte lämna scenen ensam.

– När vi är ute i publiken och drar runt är det så bra att ha Tomas där bakom, han har sådan kontroll – hans karaktär har kontroll när vi är ute och ”bababababa”, säger Sanna Kalla.

Rebecka Digervall:

– Om vi skulle göra ett rån är det han som kör bilen, vi springer ut och hämtar pengarna (skratt).

SE: The Magnettes öser i solen

Precis som tidigare under veckan kommer många personer fram till The Magnettes efteråt och är uppenbart berörda över vad de har fått se.

– Jag tror att folk förväntar sig att vi ska vara på ett visst sätt efter att ha sett våra spelningar och tror att vi ska ta koks eller syra med dem. Att vi ska vara lite dryga och aroganta, men så är vi inte annars, säger Rebecka Digervall.

– Tomas från Hertsön hade inte gjort så där på scenen, men Tomas från Magnettes kan göra det, konstaterar Bäcklund Thuneström.

Tre alter egon skapade ett segertåg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser