Ny musikfestival – då stängs fritidsgårdarna

Luleås fritidsgårdar stänger för att locka ungdomarna till nya gratisfestivalen. Här är alla artisterna på Tre scener i mars.

14 februari 2018 19:35

I slutet av januari kunde vi berätta att inomhusfestivalen som tidigare kallades Minus 30 grader återuppstår i en ny skepnad den 10 mars.

Som första dragplåster avslöjades P3 Guld- och Grammis-vinnaren Jireel och nu är övriga artister också bokade. Som namnet antyder kommer tre scener, Kulturens hus, Ebeneser och Lillan, användas och totalt 14 akter kommer uppträda.

LÄS MER: Så blir Luleås nya musikfestival

Förutom Jireel kommer The Magnettes spela i Kulturens hus, dagen innan de åker till Austin för South by southwest, och får draghjälp av lokala akterna Rommish, Cartoon Girlfriend, Filip Lundgren och The Parture.

I Lillan kommer Uppsalas indiepophopp Mares, mest kända för hitsingeln "Allt du gör och att du finns", vara huvudakt. Som support har de Norra Reviret, Loving Embers och Ending Era.

På Ebeneser arrangerar Exiled dance crew en klubbkväll där välkända DJ Eka Scratch vänder plattor, precis som Luleåbon DJ Cha-Em. Efter klubbens avslut kommer årets nykomling på Manifestgalan, Donika Nimani, uppträda med support av 14-åriga Piteåtalangen Isak Uddström, Simon och Milagro.

– Jag är nöjd med upplägget, det var skitsvårt men jag tror att jag fick till det så jämställt det går, berättar arrangören David Jordansson.

För att samla Luleås ungdomar inne i centrala stan för gratisfestivalen har alla fritidsgårdar stängt under kvällen och deras ordinarie personal kommer att arbeta med Tre scener i stället.

– Jag tror att det kommer bli bra, det är svinkul att fritidsgårdarna var med och stängde sina verksamheter för att i stället göra något här, säger Jordansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!