Dennis Kallas galna dygn i Austin

En plågsam upplevelse, snabba bokningar och lång väntan. Dennis Kallas onsdag blev minst sagt händelserik.

15 mars 2018 10:39

Redan på förhand såg Dennis Kalla framför sig att onsdagen på South by southwest skulle bli något speciellt. Artisten var bokad för tre spelningar under fem timmar, mer än han någonsin gjort tidigare på en dag. Men frågan är om inte dagen stack ut ännu mer än vad han från början trott att den skulle.

Strax innan klockan 12 stod han i korridorerna på enorma Convention center i Austin och spelade akustiskt samtidigt som stressade besökare passerade framför hans ögon.

– Det är alltid lite plågsamt att känna sig som en gatumusikant eller trubadur, särskilt på ett sådant ställe som är gjort för att folk ska gå förbi, säger han.

I den högljudda lokalen tvingades han sjunga till rösten inte orkade mer och när 15 minuter hade passerat kände han att det bara kunde bli bättre.

– En steril näringslivslokal, det är inte min grej (skratt). Där gör jag inte min sak, konstaterar han.

– Hela SXSW är en happening som jag egentligen inte är van vid, det är ju lite av en näringslivsgrej.

SE: Dennis Kallas premiärspelning i Austin

När han ställde sig på den soliga utomhusscenen tre timmar senare under den skandinaviska festen, där även The Magnettes uppträdde, hade han återigen en publik framför sig som vanligtvis inte brukar synas på hans konserter. Lunchminglande branschfolk är kanske inte de mest högljudda åskådarna, men definitivt de mest inflytelserika.

– Jag trodde inte att det skulle ge så mycket men typ det första som hände efteråt var att en representant från en finsk festival kom fram och ville att jag skulle spela hos dem, berättar Dennis Kalla.

SE: The Magnettes öser i solen framför norska prinsen

Efter spelningen hann Kalla sitta ner en stund och reflektera över dagen innan en Uber-bil tog honom till nästa spelställe. Den slitna och klassiska Austin-baren Hole in the wall gjorde att energin var intakt.

– När jag är ute och gigar är det ofta ganska mycket och ganska dåliga förutsättningar, så jag är van vid att giga mycket. Tidigare hade jag problem med rösten men nu känns inte tre gig omöjligt alls.

Då visste han inte att han fortfarande hade dagens största prövning framför sig, det blev nämligen inte tre spelningar på fem timmar – det blev tre spelningar inom loppet av åtta. Väl på plats vid sista anhalten har schemat kastats om och Kallas spelning skjuts upp flera gånger.

LÄS MER: Skivbolagen visar redan intresse för Dennis Kalla

– Alla säger att det är speciellt att göra showcase-gig och jag har aldrig gjort det tidigare. Men mitt sista gig är det officiella och det är det viktiga – då hinner jag göra det här fem gånger innan det verkligen gäller, säger han.

Senare under kvällen bokades ytterligare en spelning in och plötsligt hade han tre framträdanden även under torsdagen. Men tre spelningar på tio timmar är inget problem – det har han gjort förr.

LÄS MER: Nöjesredaktörens krönika i Austin : "Upp till bevis"

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser