Skivbolagen visar redan intresse för Kalla

Efter framgången med The Magnettes är BD Pop tillbaka i Austin. "Varenda gig är viktigt", säger Petra Lundmark.

12 mars 2018 21:29

2010 åkte BD Pop till Austin för första gången, då med Movits och Anton Björkenvall på scenen, och vid senaste besöket skrev The Magnettes kontrakt på plats och startade sin internationella karriär.

Nu får Dennis Kalla samma möjlighet.

Under måndagen åker BD Pops Petra Lundmark, Fredrik Johansson och Elin Grunditz till South by southwest tillsammans med artisten för att knyta kontakter på världens största musikfestival.

– Huvudfokus är Dennis och Dennis gig, vi vill få rätt personer att komma till dem. Det finns ett intresse för Dennis från svenska bolag i dagsläget och han är på den höga nivån att han kommer lyckas, säger Petra Lundmark.

LÄS MER: Därför blev resan till Austin en succé

Hon har varit på festivalen fyra gånger tidigare och vet vad som väntar under en galen vecka – och har redan bearbetat människor inom branschen för att få dem att uppmärksamma norrbottningen.

– När man ska lyckas i musikbranschen är en bra låt alltid en bra låt, sedan är det artistens liveframträdanden och teamet runt dig som är avgörande. Vilka som jobbar för dig, säger Lundmark.

Vad vill ni att Dennis Kalla ska få ut av resan?

– Det hade varit underbart med ett bokningsbolag, ett bolag som visar intresse, festivaler, någon duktig låtskrivare som vill samarbeta med honom – egentligen väldigt brett.

På plats kommer Petra Lundmark och Elin Grunditz ha en viktig roll i att locka "rätt personer" till artistens spelningar, medan Fredrik Johansson agerar ljudtekniker.

Vad är det som gör att ni återvänder till festivalen gång på gång?

– När vi känner att vi har en akt som är redo att ta det stora steget ut är det ett bra forum, men man ska inte åka med något som inte är redo. Hela branschen är samlad och vi i Norrbotten måste röra på oss för att få ut musiken. Att sitta still skapar ingen utveckling.

LÄS MER: Kalla och Magnettes tar plats på jättefestivalen: "Trodde jag drömde"

Under fyra dagar kommer Dennis Kalla genomföra minst fem spelningar och när som helst kan nya gig bokas in. Allt för att skapa ett intresse kring norrbottningen.

– Det spelar ingen roll hur många som står i publiken, det kan vara två personer – låt det bara vara de två rätta. Varenda gig som genomförs är viktigt, alltid.

Är det värt att åka till SXSW?

– Ja, det har det varit varje gång vi har varit där i alla fall. Men det vet man aldrig i förväg. En sak är säker i alla fall – det stärker artistens karriär och erfarenhet, säger Lundmark.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser