Rockstjärnorna får egen svit på Luleå-anläggningen: "Fria händer"

Mando Diao har sitt andra hem i Luleå – och snart även sitt tredje. Till hösten ska bandet inreda en egen svit på Örnviks anläggning.

Örnviks hotell och restaurang håller på att få ett ansiktslyft och när de nya rummen är klara kan besökarna välja att bo i en riktig rock n' roll-svit.

Örnviks hotell och restaurang håller på att få ett ansiktslyft och när de nya rummen är klara kan besökarna välja att bo i en riktig rock n' roll-svit.

Foto: Göran Ström

Nöje2024-06-19 19:00

Arbetet med att ge Örnvik ett ansiktslyft pågår för fullt. Vi har tidigare berättat att anläggningen numera drivs av Erik Keisu och Ann Seekhiew och nu tar duon hjälp av ett välkänt rockband för att skapa en unik svit.

Mando Diao, vars medlemmar är bekanta med ägarna, har fått i uppdrag att inreda "Mando Diao-rummet".

Räkna med rock n' roll.

– Jag blev så jävla glad. Vi fick fria händer – det kommer bli grymt. Jag tänker att vi ska försöka få tyskarna att tycka om det. Vi har en plan, snart ska vi delge den, berättar bandets sångare Björn Dixgård.

undefined
Sångaren Björn Dixgård ser fram emot att leva ut rock n' roll-drömmar

Örnvik hotell och restaurang har återupplivats efter flera års vila och för framtida gäster kommer ett väldigt speciellt rum att erbjudas vid E4:an norr om Luleälven.

– Det blir nog först i höst vi har tid att kolla på det där. Vi får spåna fram någonting, jag är gärna med och snickrar, jag gillar att vara lite "hands on" och se att det går rätt till, säger trummisen och Luleåbon Patrik "Patso" Heikinpieti.

Den närmaste tiden väntar bland annat spelningar i Schweiz, Serbien och Tyskland. Ett fullspäckat turnéschema fram till september lär sinka inredningsplanerna.

– Det är i mån av tid och lust. Men Patso blev stressad direkt. Det är ingen press, jag skulle säga inom ett år, säger Björn Dixgård.

undefined
Mando Diao har en hektisk turnésommar, men till hösten ska de lägga en del hand- och tankearbete på Örnvik.

När bandmedlemmarna börjar diskutera inspiration nämner sångaren Dixgård en gammal absint-bar i Antibes där han och förra sångaren Gustaf Norén drack mängder av sprit ("Vi trodde att man skulle hallucinera om vi drack det, men det var en myt – vi blev bara asfulla").

Det finns idéer om en gammal fransk stil, 20-tal och Chesterfield-soffor. 

– Men inget memorabilia, kanske någon sönderslagen gitarr någonstans. Det ville nog Erik (Keisu) ha. Och – JO – spegel i taket, riktigt nasty, säger Björn Dixgård.

Och "Patso" ska snickra?

– "Patso" kan göra allt. Jag kan musik en del, men han kan mecka, han kan bygga hus. Men det höll på att ta knäcken av honom, han renoverade och sedan skulle han vara rockstjärna.

Enligt Björn Dixgård finns det bara ett läge för bandet, som kommer "ta i från tårna" när det gäller att inreda rummet.

Har ni bra budget?

– Njae, säger han.

Gitarristen Håkan Sörle fyller i: 

– Fick vi inte fira händer?

Björn Dixgård: – Jo, i och för sig. Det kanske är bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!