Artisternas uppladdning – grillade korv på myren innan klubbkväll

Torsdagens huvudakter på klubbkvällen i Pajala är Tess Merkel och Martin Rolinski. Redan under onsdagen anlände duon för att ta del av den lokala kulturen – bastu och grillad korv.

Tess Merkel och Martin Rolinski laddade upp på ett hustakt i Tornedalen inför torsdagens uppträdande.

Tess Merkel och Martin Rolinski laddade upp på ett hustakt i Tornedalen inför torsdagens uppträdande.

Foto: Privat

Nattklubb2024-07-04 14:58

Vad artisterna önskar sig vid ett konsertbesök varierar mycket – när Tess Merkel och Martin Rolinski besöker Tornedalen pride i veckan önskade de sig en lokal upplevelse.

Under onsdagskvällen anlände artisterna, som är kända från Alcatraz och BWO, för att få sina önskningar uppfyllda genom att bli erbjudna allt från bastu och bad till korv och öl.

”I går så fick vi en helt underbar Tornedalsupplevelse där vi fick uppleva gästfrihet och värme. Det började med att vi flög med Jonair – planet från Luleå till Pajala för att sedan uppleva stillheten och tystnaden på en myr tillsammans med Rebecka Digervall (arrangör RFSL)", berättar duon.

undefined
Tess Merkel och Martin Rolinski kom till Pajala redan under onsdagen för att ta del av Tornedalen-livet.
undefined
Tess Merkel och Martin Rolinski i Pajala

Marknadsveckan i Pajala får en festlig start under torsdagskvällen då Tess Merkel och Martin Rolinski är de stora affischnamnet under en klubbkväll på Folkets hus, där även Yarlie och Miss Knapsu uppträder.

Artisterna går upp på scenen då Tornedalens pridefestival firar tio år.

"Slutligen så grillade vi korv tillsammans och fick smaka på olika norrländska delikatesser tillsammans med Rebecka och Joakim Isaksson från RFSL. Nu är vi så taggade på att gå upp scen och ge en härlig konsert. Vi säger bara tack och heja Pajala", berättar Tess Merkel och Martin Rolinski i ett mejl.

Som avslutas med:
"Så tacksamma att vi är här. We love Pajala".

undefined
Alcazar under Eurovision Song Contest i Malmö. Tess Merkel till vänster.
undefined
Martin Rolinski i BWO under Melodifestivalen 2016.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!