Wennberg satte första för säsongen

Alexander Wennberg satte säsongens första mål när Columbus besegrade Dallas i NHL-ishockeyn.

Jag vet inte om jag är stolt, men jag försöker jobba hårt och röra på fötterna, säger han till journalister efter matchen.

17 oktober 2019 05:02

Columbus vann mot Dallas med 3–2. Ohiogänget har blivit något av en skräckmotståndare för Texaslaget, och förlusten var den åttonde i rad mot Columbus.

Vi spelar bra hockey och skapar chanser. Vi hade många möjligheter och många skott. Med lite extra (flyt) så kan vi sätta fler mål, säger Wennberg i omklädningsrummet efter matchen.

Columbus har hittills under säsongen haft svårt att förvalta sina chanser, och även mot Dallas fanns en del ögonbrynshöjande misstag.

Du måste ha tålamod, det är inte lönt att bli frustrerad för att du inte gör mål. Det är en tuff liga och jättebra lag du möter, säger Wennberg.

Milano bjöd på konststycke

Mest uppmärksamhet fick Sonny Milano, efter ett konsttycke till mål som inneleddes med en dragning runt en försvarare, innan han gjorde mål med klubban mellan sina ben. För framspelningen stod förre Djurgårdsspelaren Jakob Lilja, som därmed gjorde sin första NHL-poäng.

Det är otroligt. Jag vet inte om någon annan skulle våga sig på det. Att bara kolla på det … Det är ett jäkla mål, säger Wennberg och tillägger att han antagligen skulle våga sig på något liknande.

Uddamålsseger blev det även för Washington, som besegrade Toronto på hemmaplan. Toronto, något slitna efter hemmamatch dagen innan och en sen flygresa, tog tidigt kommandot mot Washington och ledde med 2–1 i första periodvilan.

Men under knappt 90 sekunder i andra perioden förändrades allt, när Washington blixtrade in tre mål och gick upp i en 4–2-ledning.

Nytt mål av Bäckström

Nicklas Bäckström gjorde ett av dem, säsongens andra, när han dunkade in ett direktskott från vänstra tekningscirkeln. I eftermatchintervjun i omklädningsrummet säger Bäckström att Washington försökte att dra nytta av det faktum att Toronto spelade match dagen innan.

Vi var betydligt mer aggressiva i andra perioden och försökte att hålla det enkelt. Det är så du måste spela mot lag som detta. Du måste sätta press, och det gjorde vi, vilket gav oss våra chanser, säger han.

Svensken utsågs till en av matchens bästa spelare.

Viss spänning bjöd dock Toronto på, med ett reduceringsmål av John Tavares i tredje perioden, men matchen slutade 4–3 till Washington, som därmed fick säsongens första hemmaseger.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustav Sjöholm/TT