Weichselbraun: "Motivation slår klass – kämpaglöd visade sig räcka långt"

BC Luleå föll tungt på bortaplan mot Wetterbygden med 85–71. Här Sportens Johan Weichselbrauns betyg på lagets tre bästa spelare och tre lärdomar från förlustmatchen.

8 februari 2019 22:32

BC Luleås tre bästa spelare:

1. Robert Gilchrist

När distansskyttet gick åt skogen i första halvlek, så höll den brittiske centern Gilchrist kvar sitt lag i matchen genom att leverera under korgen.

2. Corban Collins

Stora problem med skyttet i första halvlek där han endast satte sex poäng. Men med 18 poäng efter paus och 24 totalt i matchen gav han sitt lag ändå chansen att komma ikapp.

3. Denzel Anderson

Sju returer och endast -6 under den tid han var på planen. Det var klart lägre än de flesta i laget. Hamnar som nummer tre i brist på konkurrens.

Tre saker vi lärde oss:

1. Motivation slog klass.

Wetterbygden ville verkligen vinna den här matchen och hade en inställning som BC-spelarna inte var i närheten av. I grunden är BC ett bättre basketlag, men hemmalagets kämpaglöd visade sig räcka långt.

2. Uselt distansskytte

Det tog ända tills en bra bit in i tredje perioden och tretton (!) försök innan BC lyckades sänka ett trepoängsskott. Det håller inte om man ska vinna matcher i ligan.

3. Slarv i passningsspelet.

I första halvlek bjöd BC Luleå på hela tolv turn-overs. Till slut blev det totalt femton i matchen. Wetterbygden stressade sönder bortalaget till att göra misstag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Weichselbraun