VM-silver i stafetten – tung sträcka för Öberg

Sverige hade ett guldläge i stafetten inför det sista skyttet, men Hanna Öberg höll inte för trycket och behövde använda alla tre extraskott för att få ner samtliga tavlor. Trots det kunde hon åka in en silverpeng till det svenska laget.

16 mars 2019 14:31

Piteååkaren Hanna Öberg säkrade i tisdags Sveriges första VM-guld på hemmaplan i Östersund. I dag kunde hon och det svenska laget åka in hemmanationens andra medalj.

Linn Persson körde första sträckan och bjöd på ett fullt skytte. Hon växlade över till Mona Brorsson 13 sekunder bakom ledande Italien.

Brorsson sköt fullt i det liggande skyttet, men i det stående missade hon ett av skotten. Men värmländskan höll sig kall och satte det första extraskottet.

Piteååkaren Anna Magnusson gjorde en fantastisk tredje sträcka med ett fullt skytte och var bland de snabbaste i spåret. När hon växlade över till klubbkompisen Hanna Öberg var det i en ledning med nästan 20 sekunder.

– Jättestolt och glad att jag kunde skjuta fullt, sa Magnusson i SVT-intervjun.

På den sista sträckan hade Hanna Öberg en tuff dag. I det sista skyttet bommade Hanna Öberg ett skott, men det krävdes alla tre extraskott för att få ner tavlan. Dessutom hade Piteååkaren problem när det sista extraskottet skulle laddas. Då passade Marte Olsbu Röiseland på att ta upp Norge i ledning och kunde säkra ett norskt guld.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Simon Tjärnberg