Olausson het på nytt

Luleå hade sju raka vinster mot Växjö Lakers. På torsdagen kom den åttonde.
Två mål av Niklas Olausson avgjorde matchen.

Växjö2013-02-22 06:00

Det bjöds inte på någon större hockeyunderhållning i Vida Arena under de första två perioderna. Det var få rena chanser och mållöst inför de sista tjugo minuterna.

Luleå hade dock varit det lag som haft mest puck - och under de sista tjugo minuterna tippade också vågskålen över i bortalagets favör.

Matchhjälte blev Niklas Olausson som gjorde bägge matchens mål.

0-1 kom efter ett fint samspel med kedjekompisen Toni Koivisto, där Olausson tog ett snabbt avslut mellan benen på Mattias Modig i Växjökassen.

- Vi hade ett bra passningspel innan målet och jag blev faktiskt lite överraskad att han (Olausson) sköt, säger Toni Koivisto.

Två snabba mål
Matchen avgjordes definitivt drygt två minuter efter det första målet.

Luleå spelade boxplay när Niklas Olausson snodde pucken i mittzon och kom fri mot mål. Avslutet var iskallt i form av en backhand.

Smålänningen Niklas Olausson trivs uppenbarligen i sina gamla hemtrakter. Faktum är att av hans åtta mål den här säsongen har fem tillverkats i Vida Arena. Han är uppvuxen i det lilla samhället Väckelsång mellan Växjö och Tingsryd - och efter matchen försvann han snabbt från arenan för att träffa nära och kära som var på plats.

Fyra matcher hemma
För Luleå Hockey återstår fem matcher av grundserien, varav fyra spelas hemma i Coop Arena.

- Av de matcherna som är kvar är fyra mot topplag. Först derby mot Skellefteå på lördag. Sedan har vi ju även Färjestad, Linköping och till sist avslutar vi mot HV71, berättar assisterande tränaren Thomas Berglund och menar samtidigt att man först och främst fokuserar på att behålla sin fjärdeplats - trots att chansen att avancera i tabellen också finns.

Fem poäng bakom HV71
Inför de sista omgångarna är man fem poäng från HV71 som just nu ligger tvåa. Samtidigt har man fem poäng ner till Linköping som jagar närmast på en femteplats.

- Det gäller för oss att ta ansvar för vår egen uppgift och inte fokusera alltför mycket på vem vi möter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!