Vasst Norge utklassade Ungern i EM

Hur ska Sverige kunna rubba Norge i handbolls-EM på söndag?

Frågan känns relevant efter den norska utklassningssegern, 36–29, mot Ungern.

17 januari 2020 19:47

Norge sopade rent i gruppspelet hemma i Trondheim och kom till mellanrundan i Malmö som favorit till att knipa en av de två semifinalplatserna.

Favoritskapet har inte försvagats efter norrmännens överkörning av Ungern.

När giganten Sander Sagosen sköt sitt andra mål på straff stod det 4–0 efter drygt fem minuter. Ganska exakt fem minuter senare fick Sagosen chansen från sju meter igen. Det målet betydde 9–2 och matchen verkade avgjord redan då.

Efter rivstarten, Norge ledde som mest med tio mål i första halvlek, följde en period där den där riktiga skärpan saknades hos fjolårets VM-silvermedaljör. Ungern tilläts krympa underläget till fyra mål innan Norge definitivt avgjorde matchen med ett nytt ryck i mitten av andra halvlek.

Högernian Magnus Abelvik Rød utgick med en fingerskada men ska kunna spela mot Sverige, så det var bara glada norska miner efter segern.

Vi har kul när vi spelar och då spelar vi oftast ganska bra, säger Sander Sagosen, som främst var nöjd med Norges öppning av matchen.
Det är nog det bästa vi har spelat defensivt, tillsammans med Torbjørn (Bergerud) i målet så stänger vi det fullständigt.

Sverige möter Portugal senare på fredagskvällen och kan i värsta fall behöva vinna både då och mot Norge på söndag, för att hålla sig vid liv inför den avslutande EM-veckan.

Sverige är på hemmaplan, så de kan gärna få leva med lite favoritskap, säger Sagosen med ett flin inför rivalmötet.
Fakta: Ställningen i EM:s mellanrunda

Sex lag gör upp i mellanrundan i EM i Malmö och de två bästa lagen går vidare till semifinal.

Tabelläget inför Sveriges match mot Portugal:…

1) Norge, 4 poäng (2 matcher).

2) Slovenien, 4 poäng (2).

3) Ungern, 2 poäng (2).

4) Sverige, 0 poäng (1).

5) Portugal, 0 poäng (1).

6) Island, 0 poäng (2).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carl Göransson/TT