Inför matchen prisades Notvikens Jenny Nilsson av klubben får sitt rådiga ingripande när Gällivare/Malmbergets materialförvaltare föll ihop i en träningsmatch på Tunavallen under försäsongen. Nilsson var snabbt framme med en hjärtstartare och var delaktig i att rädda ett liv.

Även under matchen handlade det mesta om Notasanfallaren – och Alviks Cecilia Edlund.

De två stod för samtliga mål i matchen.

Artikelbild

Notviken kontrollerade inledningen och hade både ribbskott, friläge och ett mycket misstänkt straffläge som domaren friade för.

Första målet? Det gjorde Alvik.

Cecilia Edlund visade prov på sin snabbhet, sprang sig fri och lättade in bollen i bortre hörnet.

Repliken kom blixtsnabbt från Notas. Den här gången var det Jenny Nilsson som hann till bollen före Alviksmålvakten Caroline Blom och kunde utjämna via stolpen.

Artikelbild

Amanda Pettersson hade ett stenhårt skott i stolpen för Notviken i andra halvleken. Ledningsmålet skulle dock komma i den 72:a minuten. Återigen genom Jenny Nilsson.

Alvik tappade mycket energi efter målet, men som från ingenstans hittade en boll fram till Cecilia Edlund som återigen sprang ifrån Notvikens backar och kunde kvittera med fem minuter kvar att spela.

Artikelbild

En riktig kalldusch för Notviken som ägt spelet.

Men Jenny Nilsson var inte klar för dagen. I 88:e minuten utnyttjade hon ett misstag av Alviks backlinje och kunde fullborda sitt hattrick. 3–2 stod sig sedan matchen ut.

Artikelbild

Direkt efter slutsignal skulle Nilsson hinna med ett plan och fick skippa intervjuer, trots sin succéinsats. Lagkamraten Johanna Lindbäck fick istället hylla anfallaren.

– Hon gör en extremt bra match, löper ifrån och rör om i deras försvar. Hon är riktigt snabb och en duktig avslutare och jag kände att jag var tvungen att passa henne för det var troligare att hon skulle sätta bollen än att jag skulle göra det, säger Lindbäck med ett skratt och syftar på framspelningen till sista målet.

Artikelbild

Notviken, som har en uttalad målsättning om att nå elitettan, har börjat säsongen på bästa sätt med två raka segrar.

– Vi följer den spelidé vi ska ha och har en högre lägstanivå under matcherna. Som vi kämpar går det inte att begära mer, det vi behöver bli mer noga med är att vi ska styra matcherna, säger Lindbäck som menar att det blev lite väl mycket derbykaraktär med hårda närkamper och huvudspel.

Artikelbild

Tvåmålsskytten i Alvik, Cecilia Edlund, var otroligt besviken efter förlusten.

– Vi kommer inte upp i rätt standard, men vi slarvar ändå alldeles för mycket. Även fast vi inte gör vår bästa match så ska vi kunna vinna det här. Det är våra egna misstag som fäller oss. Ibland har man såna matcher, men det är väldigt surt att det är i ett derby, säger Edlund som inte kunde glädjas över sina fullträffar.