Usla starten fällde Boden: "Blir plattfotade"

Ännu en miserabel matchinledning blev Bodens fall när man spelade jumbofinal hemma mot Linköping under fredagskvällen. Förlusten innebär att BBK fortsatt är utan poäng efter sex spelade omgångar i allsvenskan.

Morgan Berg fick slita hårt i BBK-målet i hemmamatchen mot Linköping. Han ska dock ej lastas för förlusten.

Handboll2019-10-18 20:36

Det var jumbomöte i Hildursborg på fredagskvällen. Bodens BK, som parkerade på sistaplatsen i tabellen tog emot Linköping, som låg nästjumbo inför matchen.

Läge för Bodens första seger med andra ord. Orosmolnet var inför matchen att gästande Linköping kom från en övertygande seger senast när man slog det tippade topplaget Hammarby vilket var östgötarnas första seger för säsongen.

Det som varit Bodens stora problem i inledningen av säsongen är försvarsspelet och det visade sig direkt i matchen mot Linköping också. Underläge 2–9 med dryga tio minuter spelade.

– Vi måste jobba mer för varandra, jag tycker jobbar mycket en och en och vi blir plattfotade. Sedan måste vi bli mer aggressiva och våga smälla på dem, säger BBK-målvakten Morgan Berg.

I den senaste matchen mot Kungälv såg det likadant ut för Boden, då låg man under med 1–9, innan man vaknade.

Vad beror de dåliga matchinledningarna på?

– Jag har faktiskt ingen aning vad det beror på, kanske är det mentalt. Det har sett ut så här de senaste tre matcherna, samtidigt såg det ut så här förra året också, men i den här serien är skillnaden att lagen drar ifrån eller håller ledningen. Ifjol kom vi ikapp, säger Morgan Berg.

Efter den miserabla inledningen jämnade Boden ut spelet men segerrycket av gästerna var redan avklarat. Hemmalaget snyggade till siffrorna något innan paus men underläget var dock sju bollar, 10–17, efter bland annat tre mål av Mattias Karlsson.

Lagkaptenen, den normalt bästa målskytten i BBK Oscar Karlsson, spelade sparsamt då han dras med en skada. Dessutom saknades försvarsgeneralen Axel Magnusson som fortsatt är skadad.

– Jo, men samtidigt ska det inte stå och falla med en spelare, vi är ju 15 man till i truppen som ska kunna göra det, säger Berg.

Boden försökte sig på en forcering i andra halvlek men man fick slita hårt för varje mål framåt. I stället kunde gästerna kontra sönder Boden och gång på gång göra enkla mål framåt.

Hur ska ni vända trenden?

– Vi måste ta oss i kragen och skärpa oss och alla måste höja sig en nivå, säger Morgan Berg.

Matchfakta:

Bodens BK-Linköping 20–36 (10–17)

Målen, BBK: Mattias Karlsson 4, Alexander Anglöv 3, Joao Almeida 3, Oscar Karlsson 2, Arvid Pettersson 2, Joel Johansson 2, Samuel Sandsten 1, Albin Nilsson 1, Mihail Cobzev 1, Gustav Carlsson 1.