Upp- och nedflyttning i svensk hockey blir av

Nu är det klart. Från och med säsongen 2020/21 blir regeln direkt upp- och nedflyttning mellan SHL och hockeyallsvenskan, samt mellan hockeyallsvenskan och hockeyettan. Det bekräftar Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

15 juni 2019 12:10

Det omdiskuterade förslaget röstades igenom med en stor majoritet på Svenska ishockeyförbundets förbundsmöte under lördagen. Tidigare har röster höjts från både hockeyallsvenskan och hockeyettan för att rösta ned förslaget, samtidigt har SHL tillsammans med de 22 distrikten hela tiden backat förslaget.

I praktiken innebär detta att det blir en direkt upp- och nedflyttning av ett lag mellan serierna på förbundsnivå inom herrishockeyn. Det garanterar att ett lag avancerar till SHL och Hockeyallsvenskan varje år, och som en följd åker ett lag direkt ur från samma serier.

På mötet valdes också Norrbottens distriktsordförande, Michael Persson, in i förbundsstyrelsen som ledamot.

Anders Larsson omvaldes som ordförande för ytterligare en period.

– Jag vet inget annat uppdrag som varken är roligare eller mer utmanande. Därför är det med stolthet och ödmjukhet jag tackar för förtroendet att tillsammans med styrelsen få leda svensk ishockey framåt ytterligare en period, säger Anders Larsson.(TT)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!