En smärtsam förlust för nykomlingen

Det var ett tag sen, men nu vet Piteå hur det är att förlora.
0-2 borta mot Tyresö efter en blek första halvlek och ett par tunga skador.

AJ AJ AJ. I nog med att Piteå fick vända hemåt med säsongens första förlust. En av lagets viktigaste spelare, Faith Ikidi, skadade fotleden          i den första halvleken. Ikidi tror dock att hon kommer att vara tillbaka redan efter en veckas rehabilitering.

AJ AJ AJ. I nog med att Piteå fick vända hemåt med säsongens första förlust. En av lagets viktigaste spelare, Faith Ikidi, skadade fotleden i den första halvleken. Ikidi tror dock att hon kommer att vara tillbaka redan efter en veckas rehabilitering.

Foto: Scanpix

Tyresö2011-04-26 06:00

Efteråt såg det ut som om det hade varit rena rama slakten på Tyresövallen. Faith Ikidi lyftes in i en taxi för färd till sjukhus, Jennifer Nobis haltade långsamt framåt och Johanna Lindahl fick sitta på en lagkamrats rygg på promenad till spelarbussen.

Går man sen in med en försvarsinriktad taktik och tvingas göra alla sina byten innan det ens gått en timme av matchen, ja då blir det svårt att komma tillbaka för att om möjligt försöka knipa poäng.

Redan efter en kvart snubblade försvarsgeneral Ikidi på bollen i duell med Madelaine Edlund vid egen kortlinje. Hon brakade in i ett staket som stod väl nära planen och såg ut att ha ådragit sig ett fotledsbrott.

- Det är en arenagrej, ett staket ett halvmeter från planen. Det är för dåligt och sen kom Faith dessutom i hög fart, sa tränare Peter Grundström.

Ett sovande försvar
Nobis fick kliva av i halvtid sedan hon fått känningar av en gammal ljumsk/magskada. Matchen då? Tja, det var inte mycket till match inledningsvis. Piteå kom ut med dålig aggressivitet och en tydlig respekt för det meriterade och topptippade Tyresö.

- Det var nästan löjligt att se ibland. Det har vi pratat om, vi är ju bra. Första halvlek kastade vi bort för att vi hade för stor respekt och för dålig aggressivitet. Vi var för långt ifrån, sa Grundström kritiskt.

Stephanie Labbé fick först kapitulera på ett friläge efter en snabbt slagen frispark mot ett sovande Piteåförsvar. I andra gjorde man en ny miss
i försvaret och plötsligt var det 2-0.

Pedersen i ribban
- Jag vet faktiskt inte vad som hände. Om de stod och väntade på offside eller missförstod varandra i kommunikationen. Jag måste fråga sen, varför de inte sprang, funderade Grundström.

När Tyresö precis gjort 2-0 så fick Piteå en straff som June Pedersen sköt i ribban sedan Tyresömålvakten Carola Söberg gått tidigt. Men straffmissen blev startskottet på något man i alla fall kan kalla anstormning.

- Det var som om vi kände att "ah, nu har vi inget att förlora, nu kör vi". Och då blev det bättre, sa Grundström.

Man hade efter det två hyggliga skott, men Söberg gjorde faktiskt fantastiska räddningar på dessa. Samtidigt som Tyresö å sin sida hade kunnat avgöra matchen på de frilägen som uppstod då PIF flyttade fram positionerna i slutet.

Tyresö-Piteå 2-0 (1-0)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!