Tung förlust för Notviken: Försökte kriga"

Notviken föll hemma i Kronanhallen mot Örnsköldsvik. ”Vi vet att de är ett bra lag”, säger Granberg.

Det blev en tung förlust för Notviken när Ö-vik vann med klara 7–1.

Innebandy2019-11-17 18:50

Det gästande laget Örnsköldsvik inledde tillställningen med ett högt tempo, men Notviken klarade av att hänga med. I slutet av den första perioden, började de små missarna bli allt fler vilket bortalaget utnyttjade genom att avsluta perioden med tre mål.

– Vi vet att de är ett bra lag och att de varit i högsta ligan, säger Julia Granberg och fortsätter:

– Vi försökte hålla de utanför vår box så gott som det gick, men till slut kom de igenom.

Inför drabbningen hade båda lagen två vinster var, samtidigt som Örnsköldsvik hade färre förluster, vilket innebar att en seger för hemmalaget skulle innebära att de landade på samma poäng i tabellen.

– Vi försökte bara ställa in oss och göra vårt bästa och kriga.

I den andra perioden kom Notviken ut med mycket energi och siktet inställt på mål. De visade upp ett helt annat mod, då de till skillnad från första perioden klev in mer i närkamperna, började skjuta på mål istället för att bara leta efter passningar.

– Vi gick mer in i närkamperna, det är det som är viktigt, säger Granberg och fortsätter:

– Att vi vågar, och kommer upp mer på tå.

Örnsköldsvik lyckades dock utöka sin ledning till 0-5, innan Notvikens Julia Granberg fick in en reducering till 1-5. Målet kom med sju sekunder kvar av matchens andra powerplay.

– Vi har våra varianter på PP, men det blev ett vanligt väggpass som vi fick till, säger Julia Granberg och fortsätter:

– Vi fick mycket energi av det, som vi verkligen behövde.

I den sista perioden slog sedan Örnsköldsvik in två mål vilket gav slutresultatet 1-7.