Boden fick en smakstart på matchen.

Redan i minut 4 tog hemmalaget ledningen genom lagkaptenen Edward Prugh som fick till en bra träff precis utanför straffområdet. Bollen letade sig in målvaktens vänstra hörn och mittfältaren stod för sin fjärde fullträff på fem matcher.

– Det liknade mitt första mål för säsongen. Jag fick bollen i ett bra läge och slog till. Det var en skön känsla. Att göra mål är ett plus och det är ingenting jag fokuserar på, säger Prugh.

Men sedan förändrades matchbilden.

Gällivare–Malmberget tog över spelet efter tuffa starten och tog sig fram på högerkanten. Gästerna var också giftiga på fasta situationer. Aaron Spear hade en frispark som gick precis utanför och Kraig Rochester var nära att överlista BBK-målvakten Matthew Silva efter att ha vunnit en springduell. Men avslutet gick utanför.

Rochester hade också en farlig nick i andra halvlek, men bollen gick precis över. GMFF var nära flera gånger – men det var BBK som fick jubla. Inhopparen Filip Daunfeldt gjorde 2–0 i minut 85 efter att Robin Lundgren serverat honom bollen snett in i straffområdet.

– Det var inte en vacker match från oss, men man måste kunna vinna alla matcher för att vara ett topplag och det gjorde vi. Tidigare har vi inte vunnit sådana här matcher men nu gör vi det. Det är vikigt, säger Prugh som fick ett guld kort i andra halvlek och missar nästa match:

– Det var onödigt av mig. Jag ska inte snacka till mig ett kort. Men det här är min sista avstängning, det lovar jag.

Hos gästerna var det deppigt. Laget har tre matcher utan vinst och inför senaste hemmamatchen blev en spelare i laget omhändertagen av polisen och satt i fyllecell.

– Surt. Vi fick ett mål i baken tidigt och det var en kalldusch, men efter det tappar de allt och blir rädda. Det känns som att vi hade kontroll över matchen hela tiden och fick den dit vi ville. Men vi får inte in bollen, säger Mikael Jannok och fortsätter:

– Det är derby och lite tuffa domslut emot oss. Det var krig där ute och vi hade bud på många mål, så det var surt. De gör ett skitmål då vi såsar och tappar bollen. Jag trodde verkligen att vi skulle kvittera och vända. Vi var värda minst en poäng.

Hur har oroligheterna utanför planen påverkat er?

– Jag vet inte något om det för jag var inte där. Jag har bara hört lite rykten.