– Jag kan inte vara kvar i en sport som inte är sportslig, säger han besviket.

Kuriren har skrivit om det tidigare. Att Piteåföraren Dennis Bergström riktade stark kritik mot arrangemanget av SM-finalen i Götene i somras där Bergström gick miste om en medalj. Detta efter att Mats Öhman, Älvsby MS, inte kom iväg i första heatet.

Allt om SM-veckan kan du läsa här.

Tävlingsledningen valde då att döma DNF (kom ej i mål) istället för DNS, vilket innebär att man ej kom till start. Ett beslut som ledde till att Öhman fick 28 poäng från heatet istället för noll. I slutändan ledde det till att Öhman fick silvret samtidigt som Bergström missade pallen.

– Jag ville att kommitén skulle ändra beslutet i efterhand men de ville inte. De vågade inte, och det kan jag ha respekt för. Men jag har inte respekt för en sport som behandlar medtävlande på det här sättet. Jag har bestämt mig, det här var den sista tävlingen. Nu ska jag lägga tid på min son istället, säger han.

Sista framträdandet kommer han förmodligen inte att glömma i första taget. På sin hemmabana i Piteå fick han avsluta med ett SM-silver i klassen Supernationell efter imponerade åkning under hela dagen.

– Silvret smakar ganska gott, men målet var att avsluta med guld så helt nöjd kan jag inte vara, säger han direkt efter att ha fått ta emot sin medalj.

– Jag kom hit med den målsättningen och kände i hela min kropp att jag hade kapacitet för det. Tyvärr finns det vissa saker som avgör i slutändan.

Vad är det för saker?

– Det är starterna. De funkade väldigt bra i kvalheaten men i semin och finalen fick jag inte till det på samma sätt. Min åkstil hämmas rejält av att inte ha ledningen från start. Så har det varit hela min karriär, säger han.

Men det var faktiskt inte Bergström som skulle dra högst publikjubel med sig under söndagens SM-tävlingar på Piteå motorstadion.

I den andra rallycross-klassen, Supercar Lites, skulle nämligen en stor sensation inträffa. I ett startfält fyllt av storstjärnor lyckades en debutant i Jonas Ökvist, Piteå MS, sensationellt ta sig hela vägen till en final och sluta fyra.

– Om man ser till vilka jag tävlade mot så känns det naturligtvis väldigt bra. Men just nu känns det faktiskt lite surt, när jag var så nära att hamna på pallen, säger han.

För Ökvist var det första gången han tävlade i Supercar lites. Faktum är att han bara hade en timmes träning bakom sig.

– Jag brukar tävla i tvåhjulsdrivet annars. Men nu när det var SM på hemmaplan kände jag mig tvungen att försöka lösa något. Vi kan ju inte ha ett mästerskap här utan att någon från Piteå är med, säger han.