Daniel Sedin fick jubla på Bodentravet

Storfavoriten Nahar vann Norrbottens stora pris. Då fick ena ägaren Daniel Sedin bevittna sin första vinst på plats.

Foto: Kurt Engström

Trav/Luleå2014-06-15 01:17

Hockeytvillingarna Daniel och Henrik Sedin spelar inte bara i NHL-stjärnor i Vancouver Canucks. De är även ägare av hästen Nahar tillsammans med sina två andra bröder och föräldrar.

Daniel Sedin var på plats i Boden och fick för första gången se en av sina egna hästar vinna ett lopp i V75.

– Kul att vara här på plats och få se det. Jag har sett något lopp live men det har inte gått lika bra då så det här var första som jag sett på plats så det är otroligt kul. Banan verkar passa honom fantastiskt bra så det var kul att se, säger Daniel Sedin till Kuriren.

Brodern Henrik Sedin var fortfarande kvar i Vancouver så därför var tvillingbrodern den enda på plats i Boden. Och han var imponerad över både banan och jobbet runtomkring.

– Det var kul. Jag har varit här en gång tidigare på travbanan för vad jag tror är tio år sedan. Det är ett fantastiskt arrangemang som de har här uppe.

Just nu pågår full försäsongsträning för de båda bröderna men de tar gärna ett avbrott för att åka och kolla på någon travtävling då och då. Och travintresset är stort.

– På sommaren är det skönt att kunna slappna av lite och följa tävlingarna, då trivs man. Vi tittar på trav varje dag där borta (Vancouver) i stort sett. Vi följer på ATG live och sen när man är hemma försöker man åka på så många tävlingar man kan men när båda har familj så blir det ju inte hela tiden men när våra hästar startar brukar vi åka iväg och kolla, säger Daniel Sedin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om