Storfavoriten levererade i miljonloppet

Det blev storfavoriten Nahar med Robert Bergh i sulkyn som tog hem segern i Norrbottens stora pris för andra året i rad. Men segern bärgades först efter en tuff duell på upploppet.

Robert Bergh jublar efter segen i Norrbottens stora pris.

Robert Bergh jublar efter segen i Norrbottens stora pris.

Foto: Kurt Engström

Trav/Boden2014-06-15 00:24

Norrbottens pris är ett av Skandinaviens största travlopp och för tredje året i rad kunde Bodentravet erbjuda en miljon kronor i prispengar till vinnaren.

På förhand var hästen Nahar storfavorit med Robert Bergh i sulkyn. Nahar som vann samma lopp ifjol och som året innan kom på en andraplats fick den här gången kämpa rejält för segern. Den här säsongen har Nahar inte gått lika bra och bland annat galopperat i Elitloppet. Därför blev segern i Boden en form av revansch och ett styrkebesked.

– Ja det var lite olika lägen. Ifjol kom vi som kungar efter att ha vunnit Elitloppet och skulle inte kunna förlora och i år så var frågan om han skulle kunna kliva upp på toppen igen. Jag har känt hur han känns och för mig är det inte jobbigt. Det hade varit värre om jag känt att jag inte fått till honom och det strulat men det har känts så jävla bra hela tiden så jag visste att det skulle komma.

Hur var det att vinna för andra året i rad?

– Det är läckert. Den här segern känns bättre än i fjol. Att äntligen få visa att han är där uppe igen. Ifjol kom vi hit och skulle göra jobbet och nu var det lite tvärtom och man ville att det skulle gå vägen.

Men blev en tuff och tät duell med den andra favoriten Raja Mirchi även om det till slut blev Nahar som var först över mållinjen. En av anledningen till framgångarna i Norrbottens stora pris var att man hade valt att ställa om balansen på vinnarhästen. Vilket var till stor hjälp på upploppet.

– Det är klart att det blir mer explosivt och att kunna gå i närkamp och köra så fort som vi gjorde de sista 500 metrarna hade jag absolut inte kunnat göra med skor, säger Robert Bergh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om