Palt som överlägsen förrätt på Umåker

Stall Palts Axl Brown imponerade stort när han vann V64-3 på Umåker, fredag kväll. "Toppfin", sa kusken Rikard N Skoglund.

Axl Brown och Rikard N Skoglund i segerdefilering

Axl Brown och Rikard N Skoglund i segerdefilering

Foto: Bosse Lundkvist

Trav2020-04-17 22:00

Piteåamatören Gösta Jonsson är lika med psedonymen stall Palt. Han har selat ut många vinnare genom åren. Bland andra V75-vinnaren Mack Ås. 

– Den här hade nog inte gjort bort sig i V75. Hästen är bra och i jättefin författning, säger Rikard N Skoglund.

Toppkusken, som vunnit mest lopp i Sverige så här långt in på säsongen, svingade sig upp i sulkyn på Umåker trots att han skadat ryggen i en otäck bilolycka på väge mellan lunchtravet i Bollnäs och kvällstävlingarna i Örebro i torsdags.

– Vi körde på en huvudled genom samhället Norberg. En annan bil vars förare missade stopplikt körde rätt in i bakdörren på vår bil. Det bara small till. Det låg en pizzeria till vänster om oss. Hade han inte kört in i vår bil tror jag att han rammat pizzerian.

En bit ifrån Skoglund på stallbacken stod Roger Nilsson med pappa Karl Erik. Roger har tidigare tränat Axl Brown.

– Så här fin har jag aldrig sett hästen tidigare, berömde Nilsson som kunde vara extra nöjd med sin 4-årige Marrimac S.G:s andraplacering bakom Gogobet Sisu i V4-1.

Andraplaceringar blev det även för Hanna Olofssons Sattelit L.A bakom Axl Brown i V64-3 och Petri Salmelas B.W.L Ruthless i V64-6.

Apropå Salmela tog han beskedet om att det inte ser ut att bli någon final i Paralympiatravets del för Makethemark med behärskning.

– De hade tydligen valt linjen att ta med bästa tvåorna och trean från ett par av försöken. Förvånande, men vi får satsa mot elitloppet istället, säger Petri Salmela.

Hemvändaren Mats Rånlund såg till att Bodentravet kunde inkassera en seger till slut. I händerna på Jorma Särkiniva lekte Ellen Degeneres hem evakueringsloppet i överlägsen stil. Oddset feta 6,34.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om