Förutsättningarna är enkla för Boden Handboll.

Laget ligger inför den avslutande omgången sist i serien på sju poäng och -105 målskillnad.

På kvalplatsen ovanför ligger Kristianstad på lika många poäng men med -90 i plus/minus-mål.

Nästjumbon från Skåne möter trean Sävehof borta medan Boden Handboll spelar hemma mot tabelltian Heid som redan är klara för negativt kval.

– Det är minst en poäng som gäller och helst två för att vara säker. Så allt står på spel och det gäller överlevnad i den här serien. Det är en stor skillnad att vara i Allsvenskan och SHE, säger tränaren Kenneth "Kekke" Harlin och fortsätter:

– Det är världens viktigaste match men samtidigt vilken match som helst. Nu handlar det bara om att ta vara på den här för det kommer inte någon andra chans.

Men när Sporten pratar med tränaren känns han väldigt lugn. Det kan förklaras menar han.

– Jag har varit med kniven mot strupen... Jag vet inte hur många gånger. Man kommer givetvis vara lite nervös. Men jag ser inte det som något negativt utan jag vet att både jag och tjejerna presterar bra under pressade situationer.

Och en annan sak som lugnar "Kekke" är att han tror sig veta var matchen kommer avgöras.

– Det är jätteviktigt att vi får stopp på de skott som vi borde få stopp på med ett tight försvar och ett bra samarbete med målvakten. Vi måste få till vårt målvaktsspel och jag har kört ett extra pass med dem. Vi har gått igenom hur de är som spelare och vad som är deras favoritskott.

Men det finns en spelare som Bodenlaget måste hålla ett extra öga på i försvaret.

– De har en stjärnspelare, Tove Andersson. Hon gör ju dubbelt så många mål i jämförelse med den som gjort näst mest i deras lag så det innebär ju att vi kommer ha lite extra fokus där.

– Vi ska begränsa henne i alla fall. Alla kan göra mål i deras lag men är man såpass framstående så blir det givetvis extra fokus på att begränsa henne. Hon kommer säkert göra några mål ändå men begränsar man henne och lite annat i deras spel så tror jag att vi kan vinna mycket.