Tränaren svimmade mitt under slutsekunderna

Umeå BSKT satte det avgörande skottet mot BC Luleå med mindre än en sekund kvar, men mitt i bortalagets firande vändes alla blickar mot Umeås bänk. Den assisterande tränare hade svimmat. "Jag stal hans stjärnglans litegrann", säger Umeåtränaren Caroline Muzito-Bagenda.

11 januari 2019 22:13

Umeå BSKT vann matchen mot BC Luleå med ett ruggigt avgörande i matchens sista sekund, men mitt i bortalagets firande vändes alla blickar mot Umeåbänken. Den assisterande tränaren hade tuppat av. Tränare Caroline Muzito-Bagenda själv kvicknade till några minuter efter avgörandet och mår nu bra. Hon förklarar vad som egentligen hände.

– Jag har endometrios, så då har jag jävligt ont och sen tror jag också att jag fick lite blodtrycksfall i samma veva. Så då föll jag ihop här, det var perfekt timing också. Jag skulle kanske ha gjort det innan eller efter, men nu blev det som det blev säger Muzito-Bagenda med ett skratt.

Lite dåligt samvete har hon också för att hon svimmade just när hon gjorde, då hon känner att hon stal lite rampljus från Umeåguarden som avgjorde matchen.

– Jag känner att jag tog stunden från Deandre (Mathieu). Jag stal som hans stjärnglans litegrann, men jag hoppas att han också får lite publicitet, säger Muzito-Bagenda.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Öhman