Toppresultat för mästaren: "Jag hade kontroll"

SM-guldmedaljören Emil Hansson valde efter förra säsongens succé att byta klass från Stock till Pro. Visade redan under första SM-helgen att han inte är chanslös. "Såg ingenting på banan", säger bodenföraren.

26 januari 2019 17:21

I första finalheatet hamnade Hansson som kör för Team Kjellin en bit ned i fältet och snöförhållandena gjorde att omkörningar i stort sett var en omöjlighet. Efter bara ett par varv av varje heat var hela banan inbäddad i en tät snörök vilket bidrog till att starterna blev oerhört viktiga i tävlingen.

Hansson kom ut på sjätte plats i det första finalheatet och det var en placering som han behöll hela den finalen. Adam Öhman, Tväråns Intresseförening, kom femma i samma heat och Filip Öhman, nia.

I det andra finalheatet fick Emil Hansson en betydligt bättre start och gick ut som tvåa från start. Snabbast ut var Magnus Reiten, Norge.

– Jag var inte alls nöjd med första finalheatet och var ordentligt taggad, förklarar Hansson.

Toppduon behöll sina platser genom nästa hela heatet, men på det sista varvet tryckte Hansson till och kunde ganska enkelt ta sig förbi den norska föraren.

– Jag försökte ta det lugnt under heatet, men jag kände när jag gick för det att jag hade kontroll, säger Hansson.

Precis så blev det också då Hansson bara körde ifrån Reiten under slutvarvet och vann andra finalheatet.

Hansson kom trea totalt under den första SM-deltävlingen, men han erkände att det var tuffa förhållanden under dagen.

– Man hade sikt under ett varv och då var man tvungen att memorera banan för sedan såg du ingenting.

I Stock dam så blev Infjärdens Fanny Wikström trea totalt och Matilda Johansson, Tväråns Intresseförening, kom femma. Johansson hade dock något riktigt bra på gång i finalen då hon länge låg trea. Efter halva racet var hon till och med uppe på andra plats, men i samband med omkörningen av Thea Arnesson så ramlade hon av sin skoter. PÅ bilderna såg det ut som om att Johansson blev påkörd av Arnesson.

I Stock för herrar så blev Pär Vikman, Malmfältens MCK, bästa länsförare med sin femte plats. Sexa placerade sig Anton Dalkvist, Infjärden, och åtta kom Jens Vikman. Bröderna, Jens och John, Nordström från Infjärdens Racing SK slutade elva och tolva i totalen.

Om två veckor väntar nästa SM-deltävling och den avgörs i Woxnandalen. Även den tävlingen kommer att sändas på såväl nsd.se som kuriren.nu.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Stridblom