Första kvalsegern för Piteå HC

Ifjol spelade Kalixsonen och målvakten Linus Styrman med Tingsryd i allsvenskan. I går såg Linus till att spela hem segern 2-1 till Piteå HC i det allsvenska kvalet mot just Tingsryd.

Linus Styrman, Piteå Hockey.

Tingsryd2014-03-16 19:44

Efter 2-7-förlusten mot Vita Hästen i torsdags var det ett heltaggat Piteå som klev in i Nelson Garden Arena. En minst sagt oturlig matchöppning för gästerna, då backen August Tornberg visades ut efter 34 sekunder för tripping. 2.52 in i matchen var det dags igen för PHC-utvisning. David Selberg fick få sitta av en tvåminutare för hakning. Utmärkt boxspel av gästerna framför storspelande Linus Styrman i målet såg till att Tingsryd inte fick spräcka målnollan.

– Ville verkligen visa upp mina kvaliteter i målet, påpekade Piteåmålvakten Linus, som ifjol uppträdde i Tingsryds dräkt tillsammans med förre AIK och proffsmålvakten Viktor Fasth.

En fullödig andra period la grunden för Piteåsegern. I spel fem mot tre kunde så Piteå HC:s Tim Öquist prickskjuta 1-0 (34.55) efter assist av Joakim Högberg och Daniel Olofsson.

Öquists position som avslutare på offensiv blå linje dukade upp för ledningsmålet. Andra perioden vann Piteå skotten med 13-6 och lagets skridskoförmåga kom till sin rätt. I slutet av perioden drabbades PHC:s nyckelspelare Magnus Isaksson av straffet 2 plus 10 minuter.

– Vårt lag stod för goda värderingar i såväl defensiv som offensiv, menade den mycket nöjde PHC-tränaren Patrik Klüft.

Efter 6.10 i sista perioden var det återigen dags för Tim Öquist att visa upp sig. Henrik Olsén satte 2-0 till Piteå efter delikat framspelning av Öquist.

Förre Piteåspelaren Niklas Johansson reducerade till 1-2 (48.29), men ett smart spelande Piteå kunde hålla undan till 2-1-seger.