Asplöven förlorade borta Tingsryd efter straffar.
En poäng som kan bli guld värd när man summerar serien.
Gapet ned till Almtuna under kvalstrecket är nu åtta poäng.
- Varje poäng är viktig just nu. Det var inte helt fel att Almtuna förlorade, säger Asplövens tränare Per Kenttä.

Tingsryd2013-02-12 06:00

Trots strafförlusten borta mot Tingsryd med 3-4, tog Asplöven ett litet kliv mot ett nytt kontrakt i hockeyallsvenskan. Speciellt då Almtuna, som ligger under kvalstrecket, åkte på en förlust borta mot Karlskrona med 2-0.

Asplöven har nu åtta poäng ned till Almtuna, som ligger under strecket. Lagen möts i Uppsala på onsdag.

- Det är en ruggigt viktig match. Men det är Almtuna som har pressen på sig, säger forwarden Patrik Bergström, som gjorde ett mål i matchen.

Annars var det en grinig match med mycket avblåsningar, målchanser och
utvisningar.

- Det är så det ska vara när det är en match som gäller så mycket. Vi skulle ha vunnit den här matchen, men vi slarvade bort segern, säger tränaren Per Kenttä.

Svängig andra period
Asplöven tog ledningen 15 minuter in i den första perioden, i spel fem mot tre. Peter Wennerström hittade Dion Knelsen med ett perfekt sidledspass, som Knelsen kunde prickskjuta in i mål.

Den andra perioden blev svängig. Tingsryd tog tag i taktpinnen och kunde både kvittera och ta ledningen med 2-1.

Men Asplöven skulle snabbt repa mod. Lånen från Luleå, Jonas Berglund och
Johan Porsberger, hittade varandra i offensiv zon och vips så var det kvitterat till 2-2.

"Blir lätt oorganiserat"
Precis innan periodpausen tog även Asplöven ledningen. Patrik Bergström tog hand om sin egna retur och kunde med en backhand i bortre krysset överlista Tingsryds målvakt Michal Zajkowski.

- Det kan bli såhär när det är två lag som vill mycket. Det blir lätt ett oorganiserat försvarsspel då, säger Kenttä.

I början av den tredje perioden kvitterade Tingsryd genom Jordan Smotherman. Det var även Smotherman som avgjorde i straffläggningen.

Luleå-lånet Daniel Mannberg åkte på en ful boarding av Tingsryds back Tommy Enström i den första perioden och fick en smäll på överkroppen. Mannberg fick utgå och är osäker på spel till matchen mot Almtuna på onsdag.