Bara i Argentina finns det miljontals utövare.
I Spanien finns det drygt 40.000 banor. Första banan kom till Sverige 2009 och den byggdes i Båstad och i dag finns drygt 20 anläggningar – och en i Norrbotten.
På något mer södra breddgrader är Padeltennis ett givet inslag i sportsammanhang.
Men i Sverige är det få som vet vad exakt det är för någonting.
Därför satte Inge Johansson, eldsjäl inom norrbottnisk tennis och ordförande för Luleå Tennisklubb, i gång projektet med att etablera Padeltennis i Luleå.
För fem år sedan reste han ned med ett gäng tennisintresserade vänner och spelade i Portugal, där han fick smak för den nya sporten med glasväggar.
– Då fick vi tanken: Det här ska vi ha i Luleå också. Så då har vi jobbat för att få pengar till att etablera det här, säger Inge Johansson idag då han står bredvid de nybygdapadeltennisbanorna utanför Arcushallen.
När sedan arbetet började med att etablera sporten i Luleå, som är har de nordligaste banorna i världen, lockades flera institutioner till att sponsra bygget..
Bland annat Allmänna arvsnämnden, som i huvudsak stöttar projekt för rörelsehindrade och ungdomar, har bidragit med 800.000 – vilket är hälften av den totala kostnaden på 1,6 miljoner.
Anledningen är att Padeltennis är väl anpassat för funktionsnedsatta, exempelvis människor i rullstol.
Racket är lättare, planen mindre och det finns väggar, precis som i squash, att ta hjälp av.
Dessutom kryddade Luleå Tennisklubb det hela med en extra detalj.
– Vi har gjort extra breda dörrar enbart för att man ska ta sig in med rullstol, säger Inge Johansson.
Ellinor Larsson, Norrbottens handikappidrottsförbund, spelade då Kuriren besökte anläggningen dubbelmatch med vänner.
Och hon tror att padeltennis kan bli en hit i Luleå.
– Det finns ju bra möjligheter för alla. Jag hoppas att det kommer bli stort och att de med funktionsnedsättning också gillar det här, säger hon.
Även Inge Johansson tror att, när Luleåborna provat på sporten, att det kommer bli en succé.
Till exempel har squash blivit en självklar motionsidrott i Sverige och även på senare år fått fler och fler elitidrottare.
Johansson tror däremot att taket för hur stort padeltennis kan bli inte stannar vid squashens status.
– Jag tror att det här kommer bli ännu större. Det här är ju utomhus och du kan spela ett halvår på den här anläggningen. Folk vill ju vara ute under sommaren. Och blir det populärt kommer vi att bygga inomhus också så att man kan spela året runt.
Nu hoppas Inge Johansson och hans vänner inom tennisen att sporten kan börja med en stark nyrekrytering.
Tennissen i Sverige har tappat mycket mark mot andra sporter sedan tiden då tennis var en av de allra största idrotterna, med spelare som Björn Borg och Mats Wilander.
Om man ska slåss mot andra idrotter och andra aktiviteter gällande utövares intresse, då måste man sticka ut och göra sig hörd.
– Börjar ungdomar spelar "paddel" kan vi säkert få bra rekrytering till tennisen också. Det kan bli jätteviktigt för oss.