Kalla startar i Tour de Ski

I går kom glädjebeskedet som landslagsledningen väntat på.
Charlotte Kalla har tillfrisknat och kommer att köra Tour de Ski.
- Jag vill ge touren en chans och tror att jag kan åka fort på någon etapp, säger 24-åringen.

Charlotte Kalla kommer till start i Tour de Ski, men med betydligt lägre målsättning på grund av sjukdom.

Charlotte Kalla kommer till start i Tour de Ski, men med betydligt lägre målsättning på grund av sjukdom.

Foto: Pontus Lundahl/Scanpix

Tärendö2011-12-28 06:00

Charlotte Kalla insjuknade förra veckan på tisdag och fick därmed en viktig del av uppladdningsfasen inför Tour de Ski förstörd. Nu är det dock klart att Tärendöåkaren kommer att finnas på plats i Oberhof i morgon där Tour de Ski inleds.

Beslutet har hon tagit i samråd med längdlandslagets läkare Magnus Dyborn, förbundskapten Rikard Grip och personliga tränaren Magnus Ingesson.

- Jag har tränat sedan i söndags och försökt komma igång med lugnare distanspass på skidor och styrketräning. Det känns helt okej, säger Charlotte Kalla i ett pressmeddelande.

Lägre målsättning
24-åringen reser ner till tävlingarna i dag med en lägre målsättning än innan förkylningen.

Hon är förberedd på att kroppen kan komma att reagera negativt men hoppas att hon ska kunna åka fortare allt eftersom touren rullar på.

- Jag får göra så gott det går utifrån det utgångsläge jag har. Men jag känner mig pigg och väldigt sugen på att tävla, kroppen reagerar positivt på den träning jag genomfört och jag har inga känningar kvar av förkylningen, säger Kalla.

Har gett önskad effekt
Enligt Magnus Dyborn har Charlotte fått antibiotika i fem dagar och medicinkuren har gett önskad effekt:

- Jag har följt utvecklingen noga och gör i dag bedömningen att Charlotte kan tävla i Tour de Ski utan risk. Medicinskt är hon frisk, säger landslagsläkaren.

Förbundskapten Rikard Grip tycker det är glädjande att Charlotte Kalla kan komma till start i säsongens stora skidfest

- Charlotte är en fantastisk skidåkare med extremt hög kapacitet, men nu är förväntningarna rejält nedskruvade på henne. Vi får helt enkelt ta en tävling i taget och inte stirra oss blinda på resultaten i de olika etapperna. Det är en speciell situation vi hamnat i, och jag är övertygad om att Charlotte kommer att hantera den bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!