Favorit i repris

För en knapp månad sedan avgjorde Patrik Petersen hemmamatchen mot Selånger.
Han gjorde då matchens enda mål – stolpe in.
I går var det dags igen. Borta mot Frej gjorde han matchens enda mål – stolpe in.
– Stolpen är min vän, säger han.

Täby2013-10-07 06:00

Patrik Petersen är inte den som gör flest mål i IFK Luleå, men han är utan tvekan en av de som gör de viktigaste.

För en knapp månad sedan, i hemmamatchen mot Selånger, gjorde han sent i matchen 1–0 då han satte bollen stolpe in förbi målvakten.

I går, borta mot Frej, var det dags igen. I den 73:e minuten fick han bollen till höger i straffområdet, fint framspelad av Anton Andersson. Han tog fast bollen och satte den sedan stolpe in till vänster om bortamålvakten.

– Stolpen är min vän, säger han med ett leende.

– Jag försökte sikta mot bortre stolpen, för målvakten kom ut ganska snabbt men stannade upp sedan. Och då vet man att det bara är att lägga den i bortre eftersom han stod på fel ben.

Målet blev matchens enda, i en match där Frej hade betydligt mer boll. Men Luleå stod för en enormt disciplinerad insats där de inte bjöd på mycket bakåt.

– Vi gör en klockren match. Vi gör exakt som vi ska göra. Vi håller tätt och jobbar som ett kollektiv. Det är det vi är bäst på. Sedan vet vi att har vi tålamod så kommer chanserna, säger Petersen.

Tränaren Fredrik Waara var riktigt nöjd med lagets insats:

– På bortaplan var det här det absolut bästa försvarsspelet vi har presterat i år. Frej är riktigt bra på att spela fotboll, men vi hade tålamod och flyttade på oss precis som vi skulle. Jättebra, säger han.

I och med segern ligger IFK fortsatt fyra i tabellen. De är sex poäng efter tvåan Dalkurd med tre matcher kvar att spela.

– Det var tur att vi vann i dag. Nu måste ju Dalkurd förlora alla matcher som är kvar, och vi måste vinna alla. Det blir svårt, men det går ju i alla fall, säger Patrik Petersen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om