Swenn-Larsson tvåa: "Värderar det här högt"

Två hundradelar.

Så nära var Anna Swenn-Larsson att ta sin första individuella världscupseger.

Svenskan blev tvåa i St Moritz parallellslalom.

Jag värderar det här högt, säger hon till SVT.

15 december 2019 14:20

Knappt en timme efter att André Myhrer slutat tvåa i världscupslalomen i franska Val d'Isère fick det svenska alpinlaget jubla igen – när Anna Swenn-Larsson tog samma placering i parallellslalomen i Schweiz.

Hon var bara två hundradelar efter vinnaren Petra Vlhova, Slovakien, i finalen.

Swenn-Larsson, som jagar sin första individuella seger i världscupen, fick en bättre start än Vlhova, men den regerande världsmästaren i storslalom åt sig i kapp och vid mållinjen var det snudd på omöjligt att skilja åkarna åt. Marginalerna var inte på Swenn-Larssons sida och 28-åringen fick nöja sig med andra plats.

Jag värderar det här högt och jag är jättenöjd. Parallell är en egen cup nu och jag hoppas det kommer bli ännu fler tävlingar i framtiden, det är en kul tävlingsform, säger Anna Swenn-Larsson till SVT.

VM-silvermedaljören i slalom fortsätter därmed sin fina säsongsinledning där hon har varit trea och fyra i de två tidigare tävlingarna, båda i slalom.

Swenn-Larssons hittills enda världscupseger kom när Sverige vann lagtävlingen i parallellslalom i Åre i mars 2018.

De övriga två svenskorna i St Moritz parallellslalom körde bort sig tidigt i tävlingen. Sara Hector förlorade i den första omgången och Estelle Alphand slogs ut i åttondelsfinalen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT