Piteå vann DM-titeln

Uppgörelsen om DM-titeln för damer blev mer jämn än väntat. Favorittippade Piteå, som ligger i division I, tog sig an Notviken som ligger i division tre. Notviken höll jämna steg med Piteå innan avgörandet kom på straff en bit in i andra halvlek.

Foto: Eva Wallsten

SVANSTEIN2007-07-23 01:45
Matchen slutade 2-1 till Piteå, efter att en av Piteås anfallare krokat ihop med en försvarande Notviksspelare. Maria Lundqvist kunde sedan enkelt slå in bollen och avgöra finalen. - Vissa tyckte att straffen var billig, andra tyckte att den var solklar, säger Piteås tränare Mats Andersson. Trots segern är han inte nöjd med lagets insats. Passningsspelet var stundtals dålig och framförallt var det engagemanget hos spelarna som brast. "Inte stolt"
- Vi vann, men jag känner mig inte stolt, säger Mats Andersson. Notvikens lagledare Kjell Widmark var däremot mycket nöjd med lagets insats, även om de precis gick miste om segern. De höll jämna steg med Piteå under första halvlek och hade dessutom en fin kvitteringschans i slutskedet av matchen. Flera av lagets ordinarie anfallare var också skadade, bland annat målsprutan Jasna Kozlicic som har gjort 19 mål under säsongen. - Tjejerna gjorde en bra match mot ett lag som på pappret ska vara mycket bättre, säger Kjell Widmark. Det var Notviken som tog ledningen i den elfte matchminuten, genom mål av Sofia Larsson. Kvitteringen kom strax efteråt av Maria Lundqvist, som också gjorde det avgörande straffmålet en bit in i andra halvlek. Maria Lundqvist utsågs också till matchens spelare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!