Bodensonen inledde matchen genom att sätta 1–0 med ett rappt handledsskott redan efter fem spelade minuter. Winnipeg skulle dock både komma tillbaka och gå förbi innan Pat Maroon återigen kvitterade matchen till 2–2. Sundqvist var dock inte klar än och halvvägs igenom matchen satte han sitt andra mål för matchen för att ge sitt St.Louis en 3–2 ledning. Matchen slutade till sist 4–3 till St.Louis som därmed har ett grepp om matchsserien med en 2–0 ledning i matcher.

Målen blev Sundqvists första i ett Stanley Cup-slutspel i karriären och han själv var nöjd med matchen.

– Jag har fått lite skit för att jag inte skjuter mer så nu tänkte jag att jag väl får göra det då och det gick bra ikväll. Kul att se puckarna gå in, säger Sundqvist till sportbladet.

Sundqvist spelade 14 minuter och 35 sekunder, varav knappa minuten i boxplay. Förutom sina två mål hade han även två tacklingar och blockerade ett skott i segern.

Nu vänder matchserien tillbaka till St.Louis och efter två raka segrar på bortaplan så sitter Sundqvist och hans Blues i förarsätet.

– Nu gäller det bara att vi fortsätter på precis samma sätt under de kommande hemmamatcherna. Det känns lovande, vi har varit starka på hemmaplan de sista tretton-fjorton matcherna, säger Sundqvist till sportbladet.

Även Dean Kukans Columbus Blue Jackets har kopplat ett grepp i deras matchserie när de under natten besegrade förhandsfavoriterna Tampa Bay Lightning med 5–1. Kukan spelade drygt tio minuter av matchen och hade ett skott på mål i lagets andra raka seger mot seriesegrarna Tampa Bay.