Succétränaren fortsätter i Notviken

Notviken rustar efter avancemanget till division 2. Nu står det klart att huvudtränaren Daniel Engberg fortsätter ytterligare två säsonger.

Daniel Engberg blir kvar som tränare i Notviken.

Daniel Engberg blir kvar som tränare i Notviken.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Fotboll2019-11-18 10:13

Daniel Engberg gjorde sin första säsong som huvudtränare i Notviken 2019 efter att han ersatt André Bylund som försvann till IFK Luleå.

Det blev ett lyckat debutår för Engberg som via kvalspel lyckades leda Notviken till avancemang till division 2. Nu står det klart att succétränaren fortsätter som tränare.

– Vi har diskuterat och haft lite armbrytning och det är så klart kul att få fortsätta följa med på resan. Det ska bli roligt att testa på ytterligare en nivå, säger Daniel Engberg. 

Luleålaget slutade på en andraplats i tabellen av division 3 vilket innebar kvalplats.

I kvalet slog man först ut Frösö IF och efter väntade ett avgörande dubbelmöte mot Sandviks IK. Där avgjorde Notviken i stort sett i den första matchen där man vann hemma på Tuna vallen med klara 4–0.

I och med uppflyttningen krävs det nu en hel del för samtliga inblandade i föreningen, om man ska klara av utmaningen, menar Engberg.

– Vi är en kvartersförening och kommer inte kunna kasta pengar på spelare, så vi måste ta hand om det vi har. Alla måste upp en nivå till – spelare, ledare och förening, säger Engberg.

Notviken räknar med att dra igång träningen om någon vecka.

– Vi har fått ganska positiv respons från spelarna i truppen. Det är klart att det kommer försvinna någon men de flesta spelarna har visat vilja att fortsätta, säger Engberg.

Gällande två nyckelspelare har dock Notviken lite att lösa. Det gäller Viktor Pettersson och Jonatan Pantzare som båda är bosatta i Umeå, där de studerar.

– Vi håller på att kolla på lite olika alternativ för det är två spelare jag väldigt gärna vill ha kvar. Båda spelarna tillhörde de bästa under säsongen som gått, säger Engberg.

Engberg fortsätter:

– Får vi behålla de två så känns det extremt bra.

Under säsongen har Engberg backats upp av Fredrik Öqvist som assisterande tränare. Enligt Engberg så kommer Öqvist bli kvar i sin roll.

– Jag vill att Öqvist blir kvar och han har fått ett kontraktsförslag, så han är i princip klar, säger Engberg. 

När laget samlas efter ledigheten kommer det pratas målsättning och annat, men Engberg är redan nu inställd på vad som väntar i division 2.

– Föreningen har som målsättning att etablera sig i tvåan och då måste vi första och främst hålla oss kvar. Men vi kan inte värva oss till det utan köra med den stomme vi har, säger Daniel Engberg.

Notvikens IK rustar nu efter avancemanget till division 2.
Notvikens IK rustar nu efter avancemanget till division 2.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!