Ytterligare ett elitserielag från Norrbotten

Nu har Malmberget/Gällivare fått ett nytt elitserielag. Det handlar om Maif:s damlag i styrkelyft som via seger i allsvenskan tog klivet upp.

Elitserielaget. Från vänster: Stina Åkemalm, Linda Yngvesson, Johanna Israelsson, Pernille Holmqvist Edvardsen, Ronja Helin och sittandes
 Alexandra Svanhem. 
Saknas på bilden: Amanda Wikman, Hanna Enback Junkka, Sofie Filipsson och Emma Kultima.

Elitserielaget. Från vänster: Stina Åkemalm, Linda Yngvesson, Johanna Israelsson, Pernille Holmqvist Edvardsen, Ronja Helin och sittandes Alexandra Svanhem. Saknas på bilden: Amanda Wikman, Hanna Enback Junkka, Sofie Filipsson och Emma Kultima.

Foto: Roland Bergstrom

Styrkelyft2016-12-15 18:56

Damlaget i Malmbergets AIF styrkelyft, har under säsongen hållit ledningen i samtliga serietävlingar. Tredje och sista tävlingen gick av stapeln under norra norrlands DM i klassisk styrkelyft, i Luleå 19-20/11, där de slog till med säsongens bästa resultat. Laget har senaste året tävlat i allsvenskan och den storslagna segern tog dem upp till elitserien nästa säsong.

Flera av lyftarna i klubben tävlar även på nationell nivå. Då de måste ta ett visst antal kilon under en av årets tävlingar, för att kunna kvala in på SM.

– Samtidigt som man fokuserar på sina egna mål och resultat, så stöttar man och hejar på varandra. Självklart vill man själv nå bra resultat, men alla poäng är viktiga för att nå framgång i serien. Fördelen är också att det är en av få lagsporter där man kan träna helt individuellt och ändå tävla i lag, säger Alexandra Svanhem.

Klassisk styrkelyft har ökat explosionsartat de senaste åren och inte minst bland tjejer. Malmberget är inget undantag, då många av lyftarna tillkommit under det senaste året.

– Klubben har i nuläget tio licensierade kvinnliga lyftare och målet är locka fler till sporten kommande säsong, säger Stina Åkemalm.

Nu laddar tjejerna upp för en ny säsong med start i februari, denna gång i elitserien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!