Högberg avgjorde för Piteå Hockey

Joakim Högberg har verkligen hittat en skyttekungs storform lagom till playoff-tider, när han åter sköt hem segern till sitt Piteå. Åker/Strängnäs betvingades på bortaplan med 3-2 efter två mål från Högbergs klubba, vilket ger Piteå "matchboll" till helgen.

Strängnäs2013-03-01 06:00

Piteå kunde ta ledningen efter sju minuters spel, när Marcus Waldehagen prickade in 1-0-pucken i powerplay, framspelad av Sebastian Selin och spelskicklige backen Anton Svanström.

Drygt halvvägs in i kvalmatchen kunde formtoppade anfallaren Joakim Högberg dryga ut gästernas ledning till 2-0, när han tog tillvara på Svanströms och Daniel Olofssons förarbete.

"Bra prestation"
- Första perioden var en riktigt bra prestation från vår sida, medan vi inte riktigt kom upp till samma nivå i andra, menade Piteås tränare Stefan Hedlund.

Piteå såg ut att gå mot en 2-1-seger, men efter två snabba utvisningar mitt i tredje perioden tvingades gästerna sträcka vapen, när hemmalagets Christofer Blid kunde kvittera.

Joakim Högberg, som i senaste matchen mot Sollefteå gjorde fem mål, hade inte för avsikt att behöva jobba övertid på torsdagskvällen. "Jocke" visade att han är ett vasst vapen i jakten på en kvalserieplats, när han satte 3-2-målet med lite drygt tre minuter kvar av ordinarie matchtid.

Matchvinnande
Högbergs mål skulle även visa sig bli matchvinnande och Piteå har därmed skaffat sig ett gyllene tillfälle att avancera till nästa playoff-omgång. Match två och en eventuell tredje kamp utspelas kommande helg i LF Arena i Piteå.

- En riktigt bra genomförd bortamatch, där vi vinner skotten med 31-22. Att vi segrar tycker jag är helt i sin ordning. Vi siktar givetvis på att avgöra direkt på lördag, vilket vi har goda möjligheter att göra, summerade Hedlund.

Kedjan bestående av Högberg, Daniel Olofsson och Pär Lindholm fortsätter att vara ett skräckinjagande vapen för Piteå och låg i allra högsta grad bakom segern.

Åker/Strängnäs-Piteå 2-3