Storförlust för Piteå: "Väldigt trist"

Nej, det blev ingen rolig vistelse i Örnsköldsvik för Piteås fotbollsherrar i division 2. Redan i den första halveken hade en viss Herman Johansson i hemmalaget fullbordat ett hattrick.

5 oktober 2019 22:12

Efter 17 minuter öppnade han målskyttet och tre minuter senare ökade han på Friska Viljors ledning till 2–0 på straff sedan Anton Lundmark ådragit sig en målchansutvisning.

Den var dock ytterst tveksam ansåg Jeppe Maurtizson.

– Deras spelare kommer ändå till ett friläge och missar, men får ändå straffen med sig samtidigt som vi även får ett rött kort. Vi åker på dubbel bestraffning vilket var väldigt trist.

Gustav Nordh reducerade snabbt för Piteå men i den 35:e minuten var Herman Johansson framme igen och nickade in 3–1 till hemmalaget.

Gustav Rönnbäck Wallin missade en straff för Piteå strax innan halvtid och med bara nio utespelare på planen i 70:e minuter skulle det givetvis bli tufft att komma tillbaka.

Till slut rann det iväg till förlust med 1–6.

– Det blev lite väl stora siffror tyvärr. Det kan låta märkligt, men på många sätt gör vi egentligen en ganska bra match, speciellt i början då vi kommer ut och skapar mycket chanser, sa Jeppe Mauritzson.

– Matchen hade kunnat gå på många sätt, även om det är svårt att bortförklara när vi förlorar med 1–6. Det ska vi inte göra, men jag tycker synd om killarna som inte får visa att de är ett bättre lag.

Jeppe Maurtizson, som lämnar sitt tränaruppdrag i Piteå efter säsongen, vill såklart också avsluta snyggt.

En match återstår av säsongen. Den 13 oktober får LF Arena besök av Skellefteå FF.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Elvstrand