Persson: "Malmö är snabbare än Tyresö"

I två säsonger spelade Sofie Persson i Tyresö innan hon gick över till Piteå. I går återvände Piteås lagkapten till Tyresövallen och hon medgav att det hade känts speciellt att springa in och spela på den gamla hemmaarenan.

KLASSPELARE. Piteås Josefin Johansson mot Tyresös Carolin Seger.

KLASSPELARE. Piteås Josefin Johansson mot Tyresös Carolin Seger.

Foto: Magnus Liljegren

Stockholm2012-06-25 06:00

- Jag känner ju nästa alla i Tyresös lag, så visst var det en speciell känsla. Jag trivdes väldigt bra under mina två säsonger här, så det var roligt att få komma tillbaka, sade Sofie Persson.

Malmö vassare
Och glädjen var ömsesidig. Efter slutsignalen kramades hon om av sina gamla klubbkamrater och hon talade både länge och väl med flera av dem innan det till slut bar in i omklädningsrummet.

Var det inte svårt att tackla dina gamla kompisar? Det var ju en hel del tuffa närkamper under matchen.

- Nej, tvärtom, det var det lättaste av alltsammans. De vet ju hur jag är efter alla träningar och matcher så det var bara att damma på som vanligt, sade Sofie Persson med ett leende.

Var Tyresö så bra som alla säger?

- Ja, visst är det ett bra lag. Men jag tycker nästan att Malmö var ännu något vassare. Framförallt spelade Malmö snabbare än vad Tyresö gjorde, sade Sofie Persson, som underströk att ett skäl till den stora förlusten var att Piteå i den här matchen inte hade jobbat ihop som ett lag.

- Vi lämnade för stora ytor åt dem och vi höll inte ihop laget och det går inte mot Tyresö, sade Sofie Persson, som dock hoppas på revansch i höst.

Långt från Piteå till Ystad
-Jag trivs jättebra i Piteå även om jag har en smula långt hem då jag ju kommer från Ystad. Men när mina gamla lagkamrater i Tyresö kommer på besök så hoppas jag att vi kan visa dem vad vi verkligen kan, avslutade Sofie Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!