Mirakeldoktor hjälper Larsson

Arild Abrahamsen, en norsk specialläkare med ett danskt pass, som bor utanför Oslo.
Det är nyckelmannen i den hemliga plan, som ska göra Peter Larsson till en friskare och bättre skidåkare.
- Jo, det stämmer. Vi har inlett ett samarbete som jag tror mycket på. När man bara står och harvar på samma ställe och bara blir sjuk hela tiden är det viktigt att man gör något, säger Peter Larsson till Norrbotten-Kuriren

STOCKHOLM2007-03-22 06:00
Det är en kylig onsdagskväll utanför slottet i Stockholm. Peter Larsson kommer trött och sliten i mål. Han är utslagen i semifinalen. Den svenske förbundskaptenen Inge Bråten kommer snabbt fram och klappar om honom.
De pratar en stund, sedan hör man Inge Bråten ropa till Peter Larsson.
- Och nästa år ska du träna av bara sjutton!
Peter står kvar och ler.
Lite senare förklarar Inge Bråten för NK att nu börjar kraftarbetet för att göra Peter Larsson till en friskare skidåkare.

"Det går inte längre"
- Det går inte längre att Peter är såhär mycket sjuk under en säsong. Han måste få vara frisk under en längre period och träna sig stark, säger Bråten.
Sedan tillägger han:
- Vi har en plan som ska göra honom friskare. Mer vill jag inte säga.
Men det gör Peter Larsson som berättar för NK om Arild Abrahamsen, som arbetar med något som han kallar för bioresonans.
- Jag vet inte exakt vad det är för något, men det handlar tydligen om att hitta virus som ligger latent i kroppen och som tyvärr aktiveras vid olika tillfällen, säger Peter Larsson och fortsätter:
- Det är Inge Bråten som hittat denne norske läkare. Jag litar på honom och har redan varit på ett par undersökningar. Det verkar lovande.
När alla undersökningar är klara är det sedan tänkt att Peter ska få ett medicineringsprogram.
- Det är en form av förebyggande mediciner. Jag vet inte så mycket mer. Ska få mer information om detta efter säsongen. Detta är något helt nytt. Jag hoppas verkligen att det ska ge resultat. Något måste vi ju göra för jag vill även i framtiden tillhöra det här sprintlandslaget som ju bara blir bättre och bättre.

Ryss vann
Om onsdagens semifinal sa Peter:
- Jag kom efter vid starten och fick en dålig position. Sedan kunde jag aldrig komma tillbaka i lössnön.
Vann gjorde ryssen Michail Devjatiarov före Emil Jönsson.
Damklassen vanns av Petra Majdic, Solvakien. Trea kom Anna Dahlberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!