BBK jagade ikapp - siktar mot derbyt

Han kom in i den 59:e minuten. Två minuter senare blev han poängräddarhjälte när han från nära håll slog in Bodens kvittering till 2-2 i bortamatchen mot Valsta Syrianska i norrettan. Unge Axel Landström såg därmed till att Boden alltjämt har häng på konkurrenterna i den spännande bottenstriden.

Stockholm2011-08-08 06:00

- Det var verkligen roligt att få göra det där målet. Jag tycker också att vi var värda det då vi spelade riktigt bra under större delen av den andra halvleken, sade 17-årige Axel Landström och tillade:

- Och nu väntar ju IFK Luleå i nästa omgång. Det kommer att bli en höjdare.

Det var fler som tänkte på derbyt efter den här matchen.

- Det är ju en ny sexpoängsmatch. Vi har spelat sådana matcher mot både Frej och här i dag mot Valsta Syrianska. Mot Frej gjorde vi kanske klubbens sämsta match någonsin. I den här matchen tog vi i alla fall poäng, så nu vill det till att vi fortsätter och tar tre mot IFK Luleå, sade Anton Andersson, som gjorde Bodens första mål och var lagets bäste spelare.

Längtar till derbyt
Och tränaren Christian Samuelsson underströk:

- Det var starkt av grabbarna att komma tillbaka från 0-2-underläget. Det visar att det finns en stark moral. De vägrade att ge upp även om uppförsbacken var lång. Den känslan skall vi ta med oss till matchen mot IFK Luleå, en drabbning som jag verkligen ser fram emot.

Det började minst sagt motigt. Visserligen var Anton Andersson framme och oroade i värdarnas straffområde under matchens fösta minuter. Efter hand tog dock hemmalaget över alltmer.

- Deras mål kom på två fasta situationer och det är jag inte riktigt nöjd med. 1-0 gjordes efter en hörna där vårt försvar inte riktigt hängde med och det andra målet var en frispark, sade Christian Samuelsson.

Frisparken, slagen av Miguel Cordova Rozas, var dock matchens fullträff - ett skruvat skott som satt perfekt i krysset utom räckhåll för Ludwig Bergström.

Sex minuter innan målet hade hemmalaget fått en spelare, den förste målskytten Sencer Soguk utvisad och det gav förstås gästerna en extra chans att ta sig tillbaka in i kampen.

Andersson reducerade
Anton Andersson reducering minuterna före pausen var också viktigt.

- Jag och David Andersson växelspelade oss igenom deras försvar och jag fick till ett bra avslut, sade Anton Andersson.

Efter pausen var det Boden för hela slanten under den första halvtimman. Axel Landström kvitterade och var nära att även bli matchhjälte, men hans avslut ett par minuter senare räddades av hemmakeepern Gabriel Bulut.

Under den sista kvarten satsade båda lagen framåt och Valsta Syrianska skapade ett par möjligheter.

- Vi hade en man mer på planen och borde faktiskt ha dominerat hela halvleken, men det klarade vi inte och det tycker jag är svagt, sade Anton Andersson självkritiskt.

Ändå fanns det en hel del att glädjas åt jämfört med Frejmatchen.

"Kommer taggade"
Försvaret spelade betydligt säkrare och släppte inte igenom motståndarna lika lätt som då. Mittfältarna höll i bollen och slog ofta fina passningar till forwards. Framåt skapades dessutom betydligt fler chanser än
i den förra matchen.

Poängen räddade självkänslan och när IFK Luleå står för motståndet lär det
inte bli särskilt svårt med
motivationen.

- Vi kommer taggade och jag hoppas att det blir över 5.000 på den matchen, sade Christian Samuelsson.