Stjärntränaren till VM efter blixtförhandlingar

Boden Handbolls tränare Per Johansson kommer vara ansvarig för Montenegros landslag under VM. Och det har möjliggjorts efter blixtförhandlingar.

19 november 2017 11:13

I ett pressutskick skriver Boden Handboll att förhandlingar har skett mellan Boden Handboll, Per Johansson och internationella agenter.

Förhandlingar har skett vid Storklintens skidanläggning och flygplatser i Sverige och Danmark.

– Det är först och främst väldigt hedrande. Jag är väldigt stolt över att få den här förfrågan. Handbollen är ju inte därifrån, men ändå på något sett som man hämtat de flesta influenserna genom åren. Att få frågan därifrån är väldigt kul och jag kände direkt att jag ville göra det här, säger Per Johansson.

Hur gick diskussionerna med Boden?

– Det var egentligen inga diskussioner med Boden direkt. Det var redan klart att jag skulle installera mig i Boden 18 december, då jag egentligen skulle kommentera VM för Eurosport. Det var precis i den luckan, och Boden har varit väldigt positiva kring det här.

I pressmeddelandet står det att förhandlingar skett via internationella agenter. Kan du berätta om det?

– Nja. Jag har ju en agent, och han är ju inte svensk. Så det stämmer, men det har inte varit agenter!

Förhandlingarna med Montenegro har gått blixtsnabbt.

– Det var påkritat under lördagen, men egentligen var vi överrens i fredags, och förfrågan kom i torsdags. Det har gått snabbt.

Men Boden var inte alls med i förhandlingarna?

– Det var väl mer från min sida då det inte rådde några hinder.

Och förhandlingarna skedde på Storklinten?

– Vi hade ett väldigt kort möte, det hade vi. Sen har det mest varit på telefon i Sverige och Danmark. Det har pågått under den här turnén som vi haft med Boden, kan jag säga. Jag tycker ändå att jag har lyckas hålla fokus, och vi slog Eslöv också. Det var viktigt att vi vann mot Eslöv och Helsingfors. Det känns också bättre då att hoppa på någonting. Jag ser fram emot det enormt mycket.

Varför just på Storklintens skidanläggning?

– Jag bor ju där, i en stuga där.

För Boden Handboll väntar nu ett månadslångt uppehåll. Och att laget avslutade med tre segrar var avgörande, menar han.

– Det var lite av en ödesmatch för oss om vi fortfarande ska drömma om slutspel. Segern var nog avgörande, skulle jag säga. Det händer någonting i grupp när man vinner, och även då man förlorar. Det vänds ganska snabbt till det positiva.

Efter VM-turneringen kommer Per Johansson tillbaka till Boden.

– I och med att det är landslag så kommer det inte att krocka med Boden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emil Larsson