Stenson tappade på täten i England

Henrik Stenson har bjudit på fin golf i Europatourtävlingen i Virginia Water, England – fram till tävlingens tredje och näst sista runda.

Stenson gick två över par och ligger nu åtta slag bakom toppen inför söndagens avslutning.

21 september 2019 20:07

Henrik Stenson gör sin första Europatourtävling sedan tredjeplatsen på Scandinavian Invitation i Göteborg i slutet av augusti. Och han inledde bra. Efter två dagar låg den svenske golfstjärnan på nio under par och en delad tredjeplats.

Under lördagen föll dock inte resultatet lika väl ut som de tidigare dagarna. Han gick två över par samtidigt som konkurrenterna i toppen spelade betydligt mer stabilt.

Det var lite upp och ner i dag, men jag tycker inte att jag spelar så dåligt som resultatet visar, sade han till Viasat Golf enligt svenskgolf.se.

Inför den avslutande rundan har tredjeplatsen blivit till en delad 15:e plats för Stenson. Upp till toppduon Danny Willett, England, och Jon Rahm, Spanien, är det åtta slag. Willett och Rahm ligger båda på –15 och har ett tre slag stort försprång ner till närmast jagande trio.

Bäst under dagen var storstjärnan Rory McIlroy som gick runt på –7. Något som gör att han klättrade 40 placeringar och upp till delad 18:e plats på totalt –6.

På samma placering ligger Alex Norén som därmed är näst bäste svensk. Han gick runt på 69 slag under lördagen, tre under par.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT