Sportchefens svar på fansens kritik

Tålamodet var slut – kritiken var syrlig.

Flertalet Luleåfans kritiserade Luleå Hockeys sportchef Lars "Osten" Bergströms lagbygge efter förlusten mot Färjestad.

Nu svarar sportchefen.

– Jag har stenhård tilltro till vår trupp, säger han.

11 december 2013 17:03

Efter Luleå Hockeys förlust mot Färjestad i tisdags lät inte reaktionerna.

Tålamodet var slut.

Efter den skrala poängskörden de senaste 16 matcherna, då laget bara plockat 15 poäng, startade en debatt om Luleås lagbygge på Kurirens Hockeybloggs facebook-sida.

"Osten har ju misslyckats kapitalt med årets värvningar. Känns ju spontant att det borde finnas mycket pengar att värva för", skrev en supporter.

Så Kuriren ringde upp Luleå Hockeys sportchef Lars "Osten" Bergström för att höra vad han hade att säga om kritiken från fansen.

– Det kommer alltid komma reaktioner och jag tycker bara att det är bra. Det visar ett engagemang för Luleå Hockey. Man ska komma ihåg att vi genomgått en väldigt tung skadeperiod, säger han.

Och håller inte med om att han misslyckats med lagbygget.

– Lagbygget är bra. Båda långsiktigt och kortsiktigt.

Men sportchefen menar att klubben inte jagar nya spelare.

– Om Kuriren har pengar så att vi kan köpa en NHL-spelare så kommer vi naturligtvis att tänka över saken, säger Lars "Osten" Bergström.

– Luleå Hockey har en fantastisk fin period bakom sig där vi etablerat oss som ett absolut topplag i SHL och som ett absolut topplag i Europa. Vi har även den här säsongen startat säsongen på ett mycket bra sätt, när vi som enda laget i Europa för tredje året i rad kvalificerade oss för kvalspel i European Trophy. Nu har vi varit inne i en period där vi haft ganska mycket skador och ändå i den perioden tagit poäng i sju av de tio senaste matcherna. Vi har förlorat ganska många matcher med uddamålet. Där känner vi oss inte nöjda. I de matcherna har vi ofta varit väldigt spelförande, där har vi något att förbättra. Att kunna dra fördel av det, att få ännu mer effektivitet. Men man ska också ha klart för sig att vi haft ganska betydande spelare borta. Det har varit upp till fem spelare av olika anledningar.

Ett nyförvärv är inte lösningen?

– Förra året gjorde vi oss av med två spelare i januari och då hade vi en väldigt bra period. Spelare som går eller spelare som kommer, det är oftast inte avgörande. Det handlar om hur vi kan få kvalitet och effektivitet i det man faktiskt har. Det är där nyckeln sitter. Och vi har ett bra lag. Vi har bra ledare och vi har ett bra lag.

Luleå Hockeys sportchef fortsätter att trycka på hur mycket han tror på det lag han satt ihop – och att han inte tänker göra några förhastade aktioner för att vända på Luleå Hockeys tunga svit.

– Jag tror att de flesta lag kan hamna i situationer när det inte riktigt studsar med dem och det är väldigt små marginaler. Det är viktigt att man genomgår sådana perioder på ett förnuftigt sätt. Jag tror att det här kommer betyda väldigt mycket för Luleå Hockeys slagstyrka båda i år och nästa år. Flera spelare får ta ett större ansvar och får ta större roller, säger han.

Är du orolig över situationen?

– I den här branschen finns det alltid en viss form av oro, men det är också någon charm med det. Men jag har stenhård tilltro till Luleå Hockey och jag har stenhård tilltro till vår trupp. Vi har jobbat hårt för att nå en viss framgång och den ska fortsätta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!