Solen värmde och flera hundra åskådare hittade till folkracetävlingen som NMS Boden arrangerade för att hedra sin bortgångna vän Joakim Lidberg som avled hastigt i november, 43 år gammal. Joakim Lidberg, eller "Jocke" som han kallades, var en stor tillgång i motorsporten och brann för att få in ungdomar i folkrace. Han var bland annat med i ett projekt som gick ut på att unga med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och rullstolsbundna fick chansen att köra folkrace.

Lidberg har haft en stor inverkan på ökningen i juniorklassen och under fredagen deltog 21 stycken framtidsnamn från NMS Boden, Älvsbyns MS, Skellefteå MS, Piteå MS och Luleå MS.

Senare var det dags för kändisloppet med Boden Handbolls nyckelspelare Carin Bergdahl, Bodens BK:s sportchef Christian Samuelsson, TIF Trångfors lagkapten Hanna Öhlund och entreprenören Jonas Landström. Bergdahl öppnade starkt, men det gjorde även Samuelsson som drog ifrån efter första kurvan och vann racet ohotad.

Artikelbild

| Talang. Hemmaföraren Albin Loggert som tävlade i juniorklassen.

– Jag hade mer adrenalin än inför en viktig fotbollsmatch, säger Christian Samuelsson och fortsätter:

– Jag visste att starten var viktig. Jag körde ihop med Carin där i början men efter det kom jag igång på riktigt. Sedan såg jag dem andra inte mer.

Samuelsson är precis som Lidberg uppvuxen i Brännberg och tvekade inte när han fick förfrågan att vara med.

– Det kändes självklart. Jocke var en kanonkille och uppskattad av många. Han var väldigt duktig på det han gjorde. Jag ville absolut komma hit och hedra honom.

Och det är inte helt omöjligt att Samuelsson fortsätter med folkrace.

– Går det åt fanders med fotbollen får jag ta mig en funderare.

Tävlingen är i skrivande stund inte klar. Kuriren återkommer med resultat i samtliga klasser.