Sparkade tränaren: "Klubben är helt oprofessionell"

Asplöven sparkade sin nytillträdde tränare Aleksandrs Semjonovs redan efter tre matcher. Nu svarar han med stark kritik mot klubben.

26 september 2017 11:24

– Den här klubben är helt oprofessionell. Jag har jobbat helt ensam och har skött så väl fysträning som isträning och "Ubbe" (Urban Lahti, sportchef) har lovat och lovat, men det kom aldrig någon andretränare och det är svårt att coacha under en match när du är ensam, säger Aleksandrs Semjonov.

Urban Lahti vill inte gå in på orsaken mer utan hävdar att det var spelarmötet som låg bakom uppsägningen.

– Jag har haft ett möte med spelarna och fått en bild av hur det ser ut och beslutet är fattat utifrån det mötet. Jag kommer inte kasta paj i tidningen för det här, säger Lahti.

Beskedet om att Asplöven skulle sparka sin nye tränare lettiske Aleksandrs Semjonov kom under måndagen. Orsaken ska enligt första uppgiften handla om ett missnöje inom spelartruppen mot tränaren.

– Jag har pratat med alla spelarna och ingen av dem har sagt åt mig att det inte funkar, säger Semjonovs.

Har du pratat med Urban Lahti?

– Ja och då sa han att det skulle bli ett möte med alla spelarna. Det mötet handlade dock bara om att jag skulle bort så det blev aldrig någon diskussion om det som har hänt under hösten.

Vad är det som har hänt enligt dig?

– När jag skrev på så lovade han att det skulle komma en assisterande tränare, men det har varit mycket lovande som aldrig sedan har uppfyllts, förklarar Semjonovs.

– Han har haft en assisterande tränare och redan när den assisterande tränaren kom så var det klart att han skulle vara borta under en treveckorsperiod. Jag förstår att han (Semjonovs) vill vända och vrida på saken, men jag har tagit ett beslut utifrån vad som är bäst för Asplöven, svarar Lahti.

Efter tre matcher står Asplöven på två poäng och Semjonovs har svårt att se att det finns något sportsligt som ligger bakom händelsen.

– Jag förstår ingenting. Det är konstigt, vi har spelat tre matcher och en av dem vann vi i "sudden" (övertid) och sedan två uddamålsförluster där vi var minst lika bra som motståndarna. Jag förstår verkligen ingenting, säger han och fortsätter:

– Vi har haft många skador och då kan man förlora. Under försäsongen var vi bra och vann bland annat mot Kalix på bortaplan.

Är du besviken på Asplöven?

– I hockey kan allting hända, men nu känns det som om att det här var planerat sedan tidigare. Jag förstår inte att man kan ta beslutet efter tre matcher och det känns som om att jag inte fick en chans att klara upp det här.

– Jag tror att det är första gången jag hör att man gör så här efter tre matcher, säger Semjonovs besviket.

Urban Lahti förstår att Semjonovs är besviken – men håller för den saken inte med honom i kritiken.

– Han vill måla upp en bild av Asplöven där allt är fel, men han är besviken och det ska han givetvis vara.

– Jag kommer inte debattera detta i tidningen. Jag har grundat beslutet på den informationen jag har fått av spelarna punkt slut, säger Urban Lahti, sportchef i Asplöven.

Är ni nära att lösa tränarfrågan?

– Vi tittar vitt och brett, men inget är klart i dag. Jag tar hand om träningarna tills vi har en lösning, säger Urban Lahti slutligen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Stridblom