Sveriges bäste fältskytt sköt hem Nyårssaluten

Gustav Lövgren från Niemisel var ohotad i Nyårssaluten.Sveriges bäste fältskytt avslutade ett fantastiskt skytteår med ännu en fullträff.

TUNG DAG. Landslagsskytten Tomas Lindblom tävlar för Kalix men bor i Gällivare. Han tappade ett träff och han får därmed vänta på en första triumf i den anrika tävlingen.

TUNG DAG. Landslagsskytten Tomas Lindblom tävlar för Kalix men bor i Gällivare. Han tappade ett träff och han får därmed vänta på en första triumf i den anrika tävlingen.

Foto: Joakim Nordlund

SKYTTE2016-12-31 20:50

Fältskytten Gustav Lövgren kan blicka tillbaka på ett helt makalöst år. Han vann Vinterriksskyttet efter ett knalltufft särskytte. Sedan åkte han ned till Stockholm och sköt skjortan av alla konkurrenter – och vann SM-guldet helt tre träffar före silvermedaljören. Och han avslutade skytteåret i samma fina stil när han sköt hem Nyårssaluten på maximala 30 träffar.

– Det har varit ett helt fantastiskt år för mig. Allt har klaffat, säger han.

Han kunde kosta på sig att ha åtta träffar utanför innerring – det räckte till seger ändå. Robert Grape, Niemis, slutade tvåa på 30/16.

– Det känns väldigt bra. Jag trodde kanske inte riktigt på det ändå för man är ju alltid lite ringrostig, säger Lövgren.

Samtidigt som det är årets sista tävling är det fältskyttarnas första tävling för säsongen.

– Därför känns det bra att få inleda med ett toppresultat, säger han.

I veteranklassen var Harry Östling, F21, helt överlägsen. Han vann på 30/16 och förpassade därmed segervane Donald Johansson, Ale, ned till andraplatsen. Johansson fick nöja sig med 28/15.

– Jag var inte inskjuten och hade ett vänsterläge men jag vågade inte skruva. Jag har skjutit förvånansvärt bra, det tycker jag, säger Östling.

Harry Östling hyllade sedan Gustav Lövgren.

– Det är bara jätteroligt att vi har Sveriges bästa fältskytt i Norrbotten. Det är jättekul. Det är alltid någon att tävla mot. Så skjuter man fullt så vet man att man har gjort det ganska bra själv, säger F21-skytten.

Nyårssaluten avgjordes i Töre och den samlade hela 40 skyttar vilket är den högsta deltagarsiffran under 2000-talet. Sjutton skyttar ställde upp i kikarklassen där både Daniel Pettersson, Rosvik, och Johan Eriksson, Haparanda, mäktade med fantastiska 30/30.

– Jag började för ett år sedan och jag har växlat upp under året och köpte en Sauer i augusti och jag har skjutit 1200 skott sedan dess, säger han.

För Daniel Pettersson var det första tävlingen någonsin.

– Nybörjartur kallas det väl. Det här har i alla fall gett mig blodad tand så nu blir det nog att åka på nästa tävlings om går under under trettondagen, säger Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!