Skrabb levererar där han helst vill vara

Simon Skrabb kliar sig i håret och tänker efter. Jo, han har nästan placerats överallt i laget.

Det är väl mittback jag inte spelat, säger han.

Var han trivs bäst?

De som såg mötet med Örebro SK fick svaret. De två målen visade att Skrabb just nu är en anfallare som blir svår att plocka bort.

21 september 2019 18:04

IFK Norrköping slog Örebro SK med 3–0 och det var Skrabb som såg till att det äntligen hände något på Östgötaporten.

De första 30-40 minuterna var högst medelmåttiga. Då var det verkligen sjuan mot åttan i den allsvenska tabellen. Segt, händelsefattigt, intetsägande.

Sedan klev finländaren in i handlingen – tillsammans med en annan formstark offensiv anfallskompis. Två läckra framspelningar av Sead Haksabanovic följdes av två minst lika läckra avslutningar från Skrabbs känsliga vänsterfot.

Två mål inom loppet av två minuter.

"Gällde att få hål på dem"

Första 30 är väl inte jättebra, vi har kontroll men vi skapar inget. Sedan blir det islossning, de måste flytta upp sina positioner och den andra halvleken kontrollerar vi fullt ut, säger Skrabb.
Det gällde bara att få hål på dem, sedan löste det upp alla knutar.

En bra dag kunde ha blivit ännu bättre. 24-åringen från Jakobstad började andra halvlek med att pricka ribban med ett mäktigt skott och missade sedan ett fint läge.

Jag borde faktiskt ha "hängt" ett till i dag. Det öppnade sig rejält för mig.

Mittfältare, centralt eller på en kant, anfallare och till och med ytterback. Simon Skrabb har färdigheter som spelare på många positioner. Det har inte undgått Norrköpings manager Jens Gustafsson.

Stående ovationer

Men om Skrabb själv får välja stannar han helst där han är.

Det tar lite tid att hitta rätt på en position men just nu känns det definitivt som att bitarna börjar falla på plats. Samarbetet med Sead och "Totte" (Christoffer Nyman) sitter mycket bättre.

Skrabb fick stående ovationer när han lämnade planen i andra halvlek. Då hade Christoffer Nyman hunnit göra 3–0.

Alexander Fransson spelar in och jag tror att bollen tar på Oscar (Jansson, Örebros målvakt) och returen fick jag rätt i ansiktet, säger Nyman.

Flera debutanter

Värt att notera i övrigt från Östgötaporten:

+ ÖSK-tränaren Alex Kjäll gav allsvenska debuter åt Hussein Ali (start) och Niclas Bergmark (inhopp), barnbarn till Orvar Bergmark (94 landskamper som spelare och förbundskapten 1966–1970). Dessutom debuterade Yaser Kasim från start i högsta serien.

+ IFK Norrköping släppte fram Manasse Kusu, 18-årig mittfältare, för första gången i allsvenskan. Han hoppade in i andra halvlek.

Norrköping lär få svårt att utmana om SM-guldet, men med sex matcher kvar finns den klart realistiska möjligheten att knipa fjärdeplatsen, den som ger allsvenskt brons och kanske spel i Europa League.

Det är väldigt tajt i tabellen och det ska bli roligt. Vi ska försöka ta så många poäng som möjligt och så får vi se hur långt det räcker. Men det realistiska är att vi klättrar. Det är många poäng kvar att spela om, säger Christoffer Nyman.
Fakta: Norrköpings återstående matcher.

26 september: AFC Eskilstuna (hemma).

29 sep: Falkenberg (borta)

5 oktober: Sundsvall (b).

20 okt: Kalmar (h)

27 okt: Häcken (b)

2 november: Djurgården (h)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Skiöld/TT