Skidskytten från Arvidsjaur skrällde i Norge

Ingela Andersson, från Arvidsjaur, svarade för en storskräll i norska premiären i skidskytte. Andersson kom tvåa i ett lopp som Lisa Vittozzi vann. "Jättekul. Jag är överraskad, trodde inte att jag skulle dela pall med ettan och tvåan från förra säsongens totala världscup", sa hon med ett leende till norska NRK.

Ingela Andersson slutade tvåa i norska skidskyttepremiären.

Ingela Andersson slutade tvåa i norska skidskyttepremiären.

Foto: Rick Bowmer

Skidskytte2019-11-16 11:56

Italienska världsstjärnan Dorothea Wierer fick se sig besegrad av Andersson. Hon åkte in på en tredjeplats.

– Jag har varit nervös de sista veckorna eftersom jag vet att kapaciteten har funnits, Det är VM som är målet, sa Andersson.

Andersson, som har en norsk tränare, är inte säker på att få åka i världscupen men hoppas att lördagens lopp ska ha gett avtryck. Hon hade en del bra tävlingar i IBU-cupen, den som är steget under världscupen, förra säsongen.

– Jag hoppas att de slänger ett litet öga, det är alltid bra att få en bra start. Men vi har ju våra uttagningar nästa helg och det är då jag ska åka fort, kommenterade skidskytten från Arvidsjaur till NRK.

Det krävdes en åkare i yttersta världselit för att slå Andersson denna premiärdag i ett vintrigt, snösäkert landskap.

– Jag är väldigt glad över att starta säsongen på det här sättet. Benen var lite tunga men jag tror att de kommer kännas lättare och lättare, säger Vittozzi som var tvåa i totala världscupen förra säsongen.

Andersson som tävlar för den norska klubben Try Idrettslaget Holmenkollen Biathlon sköt fullt i sprinten över 7,5 km i ett stort startfält med över 100 deltagare.

Världscupsäsongen drar traditionsenligt igång i Östersund. Den 30 november inleds det med stafetter i mixed.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!