Systrarna efter succén: "Team Öberg levererar"

Elvira Öberg förmådde inte behålla ledningen från start, men var klart nöjd över att få dela pallen med storasyster Hanna efter världscupjakten i Ruhpolding. "Team Öberg levererar", jublade hon.

"Team Öberg", Elvira och Hanna, var glada över att dela pallen i Ruhpolding tillsammans. (Arkivbild)

"Team Öberg", Elvira och Hanna, var glada över att dela pallen i Ruhpolding tillsammans. (Arkivbild)

Foto: Anders Wiklund/TT

Skidskytte2022-01-16 14:29

Elvira Öberg blev tvåa när tävlingshelgen i tyska Hochfilzen avslutades. 

Trots att 22-åringen inte förmådde hålla norskan Marte Olsbu Røiseland bakom sig, så var hon tämligen nöjd med sin insats. 

– Jag öppnar offensivt och försöker göra min grej, men tyvärr hade jag ingen superkänsla i liggskyttet. Det är synd att två skott slinker ut, men sedan är jag väldigt nöjd med mitt ståskytte. Och så är jag tacksam att Hanna bommade i sista, sa Elvira Öberg, såklart med glimten i ögat, när hon kommenterade loppet efteråt. 

Hon var glad att dela pallen med sin storasyster. 

– Team Öberg levererar, konstaterade hon.

Hanna, som efter sin elfteplats i onsdagens sprint startade 57 sekunder bakom täten, var ikapp lillasyrran inför sista vändan på vallen. Där missade hon alltså ett skott, men såg i alla fall till att hålla fransyskan Anaïs Bescond bakom sig och slutade därmed trea. 

– Jag är nöjd med mitt lopp. Kanske agerade jag dragkrok åt några andra där bak, men jag ville vara offensiv och gå ut hårt i dag. Jag kunde hålla fokus större delen av tävlingen, det var bara i sista stå som jag började fundera på vad de andra höll på med, och då slank ett skott ur tyvärr. Det är små marginaler, men överlag är jag nöjd. Detta kändes som en bra tävling att avsluta den här tävlingsperioden med, sa Hanna Öberg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!