Magnussons vändning: "Det var verkligen ett vägskäl"

Från plats 92 till 16. Det var i Finland Anna Magnusson räddade säsongen. "Det var verkligen ett vägskäl", säger hon.

Anna Magnusson tävlar i fredagens världscupsprint.

Anna Magnusson tävlar i fredagens världscupsprint.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skidskytte2020-12-10 21:25

Skidskytten från Hemmingsmark hade inför säsongen poängterat vikten av en bra start.

– Jag vill vara en av dom som är garanterad att åka stafett och allting. Det är viktigt med en bra start så jag inte känner stressen och pressen att ”åker jag ur laget nu om jag inte presterar?", sa hon till Sporten i juli.

Så inleddes säsongen. Och det blev plats 92 i första världscuploppet.

– Jag vill visa upp mig själv och var ganska nere efter 92:a platsen. Det var verkligen inte starten jag ville ha, säger hon till Sporten.

I det följande loppet slutade Magnusson på plats 16.

Hur viktigt var det att gå från 92:a till 16:e plats?

– Det var verkligen ett vägskäl. Hade jag inte presterat bra i det loppet hade jag med stor sannolikhet fått åka hem till Sverige – eftersom en tjej skulle hem – och det hade inneburit att det inte blivit några internationella tävlingar och det är dåligt med nationella tävlingar också nu. Mycket stod på spel i det loppet. Det hade varit svårare att ta sig in i världscupen igen eftersom det inte finns många chanser att visa upp sig på.

Magnussons individuella resultat i säsongens världscup är 92 – 16 – 23 – 45.

– Jag har försökt ta med mig den positiva känslan. Totalt har det blivit två bra lopp och två riktigt dåliga, det känns bra att byta ställe till Hochfilzen. Banan passar mig bättre, det är mer körning på treans växel och mindre långa uppförsbackar. Förhållandena är kanonfina, säger Magnusson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!